Новини

На Волині крадії лісу на «бляхах» втікали від охорони

Працівники групи оперативного реагування у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ», що у Ківерцівськомй районі, виявили крадіжку дубів.

Інцидент трапився пізно ввечері у п'ятницю, 4 травня, - повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

«Дубові молодики» працювали за вже налагодженою схемою: зрізали дерево – це дуб із діаметром пенька близько 60 см, навантажили у позашляховик з іноземною реєстрацією. Але на виїзді з ділянки, де й сталася крадіжка, натрапили на лісову охорону. Перша думка і відповідно – спроба втекти з машиною та добутою деревиною – не мала успіху. Тож хлопці накивали п’ятами, лишивши машину з деревиною лісовій охороні.

Про цей факт працівники Державної лісової охорони повідомили поліцію. Але на цьому справа не завершилася. Коли правоохоронці проводили на місці слідчі дії, прийшов молодий чоловік – житель смт Цумань – і повідомив, що це він вчинив самовільну рубку. При цьому наголошував, що працював у лісі сам. Хоча очевидно, що виконати таку роботу одноосібно просто неможливо.

За фактом тривають слідчі дії. Авто з деревиною вилучено і доставлено на штрафмайданчик Ківерцівського РВ НП.

Зважаючи на те, що дерево самовільно зрізане у межах природо-заповідного фонду, відповідальність за скоєне передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна.

Затримання у селі Карпилівка Ківерцівського р-ну, самовільні рубки дубів у Тростянецькому лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ», Цуманському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» та багато інших фактів – вказують на причетність до крадіжок групи осіб. Очевидно, що чоловіки вже традиційно так «заробляють». І відбуваються крадіжки або в лісах Цуманського, або Ківерцівського лісгоспів.

Людей, які помітили підозрілі дії у лісі, просять повідомити про це у місцеві лісгоспи. Або телефонувати на цілодобову телефонну лінію Волинського ОУЛМГ - (0332) 72 00 54.