Новини

Чому Поліщук з’явився на «сміттєвих» листівках?

У Луцьку наприкінці квітня розповсюджували листівки щодо роздільного збору сміття, на яких були зображення трьох посадовців міської ради: Григорія Пустовіта, Григорія Недопада та Ігоря Поліщука.

Якщо щодо перших двох посадовців, один з яких є виконувачем обов’язків міського голови, а другий – першим заступником міського голови, особливих питань не виникає, то вибір третього персонажа – Ігоря Поліщука, який займає всього лише посаду радника міського голови, не зовсім зрозумілий.

Як повідомила у відповіді на запит міська рада, замовляв ці листівки департамент ЖКГ на чолі з Юрієм Красьом. Загалом виготовили 60 тисяч примірників, витративши 17,9 тисяч гривень з міського бюджету.

На прохання пояснити вибір фігурантів Юрій Крась зауважив, що це впізнавані люди. Радника міського голови Крась називає «знаковою людиною», яку впізнають лучани.

На запитання, чому на листівках не розмістили, наприклад, портрети інших заступників мера, яких у міськраді четверо, Крась відповів: їх менше знають.

Директор департаменту чітко не пояснив, хто був ініціатором розробки саме таких листівок із такими персоналіями.

Крась лише зазначив, що дизайн-студія підготувала декілька варіантів листівок, один з яких він і вибрав.

Цікаво, що розробником листівок у міськраді назвали приватного підприємця Ващука В.В. Проте в офіційних реєстрах такого підприємця не існує.