Новини

Хто мені заборонить віддати дитину в гімназію? - луцький викладач про школу за пропискою

Викладач Луцького національного технічного університету Дмитро Авраменко обурився тим, що цього року дітей в перший клас прийматимуть у школи, до яких вони «приписані».

Про це освітянин розповів інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у 2018 році в перший клас дітей прийматимуть за «пропискою». Потрапити ж у гімназії і так звані «елітні» школи можна буде лише за умови, що там залишаться вільні місця.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У перший клас за пропискою: як на Волині потрапити в бажану школу

«Я прагну, щоб моя дитина здобувала якісну освіту в Україні, щоб вона навчалась в найкращій школі. Цього року моя донька піде в перший клас. І от дивлюсь я рейтинг ЗНО і бачу, що найкращі – це школи №18, 21, 14, 4. А тепер виходить, що я не можу віддати дитину в якусь з них», - обурюється викладач.

«Приписані ми до 20 школи. Але я подивився, що вона дуже низько в рейтингу, що там дуже низький рівень навчання. І мене, виходить, змушують віддати свою дитину туди? Хто має таке право?» - додає Дмитро Авраменко.

З його слів, будь-які обмеження провокують корупцію. Освіта - не виняток.

«Чим погано, що школа відбирає сильніших, проводячи конкурс? Чим погано, що батьки приділяють дитині час і займаються з нею, намагаються дати їй якісну додаткову освіту? Що за зрівняйлівка?» - наголошує батько майбутньої першокласниці.