Новини

Люди не думають про наслідки, коли дають милостиню, - волинська посадовиця

Директорка Володимир-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Ірина Пикалюк переконана, що традиція давати милостиню насправді не щедрість, а байдужість.

Жінка каже, що люди, які дають милостиню, не задумуються, куди її потратить дитина, - пише "Слово правди".

"Дві гривні для людини – невелика ціна, щоб малий прохач відчепився від неї. І ніхто не задає питання, хто він і куди ж він потратить ці гроші. Зовсім не факт, що ці гроші підуть на їжу дитині, а не алкоголь для її батьків. Чи, цілком можливо, дитина програє їх в комп’ютерному клубі або купить собі чипсів та «енергетиків» або й щось гірше. Натомість набагато більше можна допомогти дитині, якщо бодай спробувати з’ясувати, що привело її до цього. Але, на жаль, більшість не хоче витрачати на це свій час", - каже Ірина Пикалюк.

Ірина Пикалюк каже, що коли до людей підходить маленький прохач, потрібно викликати поліцію і соціальні служби, які з’ясують, що чи хто змушує дитину просити.

"Звісно, можна й купити якусь булочку чи іншу їжу. Але якщо дитина постійно займається жебрацтвом, то така допомога буде їй нецікава, вона неохоче прийматиме її з ваших рук. Якщо ж ви підозрюєте, що вона живе в неналежних умовах, то найкращий варіант – повідомити про неї у службу у справах дітей", - каже посадовиця.