Новини

Депутати Луцькради підтримують ідею перенести День міста

Луцькі депутати "за" ідею перенести святкування Дня міста.

Про це стало відомо у п’ятницю, 20 квітня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пише Волинська правда.

Нагадаємо, Волинська єпархія УПЦ КП просить секретаря Луцькради Григорія Пустовіта перенести святкування Дня міста на 22 травня.

На засіданні комісії виступив представник Волинської єпархії УПЦ КП отець Миколай Цап.

«Питаня щодо перенесення святкування Дня міста не виникло спонтанно. Ми довго обговорюємо і вирішили звернутися до міської ради. Справа в тому, що День міста і День Незалежності у Луцьку співпадають і важливість свята міста нівелюється. Варто зважати на те, що в серпні завжди – піст. Також улітку в місті мало людей, бо всі у відпустках, відпочивають, а коли б святкування перенести на травень, то у місті завжди багато студентів і можна провести більше заходів», – зазначив священик.

Голова комісії Майя Шостак зауважила, що 22 травня в Луцьку започаткували День пам’яті загиблих під Волновахою, тому не можна, щоб ці дати співпадали.

Відтак, священик запропонував перенести свято на третю неділю травня. Проте не цього року, а перспективу, якщо буде співпадати неділя з 22 травня. Алла Надточій підтримала пропозицію священика.

«В принципі, колись завжди День міста святкували у вересні. Потім були важкі часи і його перенесли, щоб зекономити. Оскільки місто не мало окремо виділеного дня, тому ваша пропозиція – актуальна. Можна провести опитування серед людей. Спонукати нас має і той факт, що ми святкуємо в піст, це неповага до віруючих», – зазначила депутатка.

Члени комісії підтримали пропозицію духовенства.

Невдовзі це питання розглянуть у департаменті культури і міськрада організує опитування вірян.