Новини

Кому можна заїжджати на луцькі кладовища

Ще у вересні 2016 року у Луцьку змінили правила утримання кладовищ. Однак лише навесні 2018 року на могилках у Гаразджі поставили шлагбаум.

Тепер більшість не зможе під’їхати до могил рідних на власних авто.

Нагадаємо, у п’ятницю, 13 квітня, на кладовищі у Гаразджі зчинився скандал. Шлагбаум, який поставили ще місяць тому, закрили перед Провідною неділею. Обурені лучани взялись протестувати. У Гаразджу навіть довелось викликати поліцію.

Виявилось, що заборонили в’їзд на кладовище на підставі рішення міського виконавчого комітету від 7 вересня 2016 року «Про внесення змін до Порядку функціонування, утримання та охорони місць поховань у м.Луцьку».

Згідно з документом, в’їзд транспорту на територію кладовищ заборонений. Для облаштування, демонтажу, монтажу намогильних споруд, замощення декоративною плиткою, встановлення огорожі на могилах в’їзд транспорту дозволяється на підставі договору-замовлення та оплати за надані послуги.

Дозволяється в’їзд транспорту на територію кладовища міста протягом 30-ти днів напередодні Великодніх свят через інтенсивне прибирання місць поховань.

Право на безперешкодний проїзд на територію кладовища в інший час також мають катафалки та супроводжуючий транспорт, якщо укладений договір про надання ритуальних послуг з ритуальною службою м. Луцька, інваліди (при наявності посвідчення), люди похилого віку, що мають порушення опорно-рухового апарату.