Новини

Їздимо в борг, - луцький перевізник

Директор підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький заявив, що луцькі маршрутки їздять у борг, тому що у перевізників немає власних грошей на ремонт та оновлення рухомого складу.

Про це він розповів у четвер, 12 квітня, під час громадського обговорення підняття тарифів у маршрутках до 5 гривень.

«Все починається з того, що ми вже четвертий рік – майже останні в Україні по підняттю тарифів на проїзд. У Луцьку цей процес затягується на півроку, вісім місяців, рік. Тому ми змушені працювати в кредит», - розповів перевізник.

«Щоб ремонтувати автобуси, оновлювати рухомий склад, беремо кредити. На сьогодні борг підприємства вже перевищив 4 мільйони гривень», - додав він.

При цьому, зі слів підприємця, Луцьк – єдине місто, де людей возять автобуси «Богдан», в інших же містах їздять і «Газелі», і старі «пазики».

«Паливо – наша головна стаття витрат. А його вартість восени піднялась на 30-40%, тому ще тоді потрібно було піднімати тариф на перевезення», - переконаний Юрій Девіцький.

Водночас він підтримав ідею обстежувати пасажиропотік і на підставі цих даних вирішувати – піднімати чи не піднімати тариф.

«Але я хочу, щоб перевірки проводились не тільки в будні дні, а й у святкові, вихідні дні, в літні місяці, коли пасажиропотік значно зменшується. На Великдень машини ледь-ледь заробили на паливо», - наголосив керівник «Санрайзу».

Підприємець розповідає, що інші великі міста давно підняли вартість проїзду в маршрутках. Зокрема, у Житомирі, Сумах та Рівному проїзд уже коштує 5 гривень, в Івано-Франківську – 5 гривень вдень та 6 гривень після 20:00.

«Чому зриваються рейси? Думаєте, ми не хочемо працювати? Автобуси ламаються, виходять з ладу просто на маршрутах. Без капітального ремонту і оновлення рухомого складу майбутнього в автобусних перевезень у Луцьку немає. А це можливо лише за умови підняття тарифів», - резюмував Юрій Девіцький.