Новини

«Бог дав ще один шанс у житті»: атовець з Волині готується до «Ігор Нескорених»

Боєць 51-ої ОМБ, учасник бойових дій на Сході України, житель села Гірка Полонка Луцького району Андрій Зань готується до «Ігор Нескорених».

28-річний Андрій в останній день червня 2014 року втратив на війні ногу, - пише Волинь нова.

Вже після операції він дав собі слово не здаватися. Перемігши депресію, хлопець не залишився на одинці зі своїми проблемами. Земляки-односельці та зовсім незнайомі волиняни підтримали його, допомогли повірити у власні сили. Андрій переніс безліч операцій, пройшов реабілітацію, успішне протезування і нині вільно пересувається, займається велоспортом, стрільбою з лука.

"Щиро вдячний волонтерам, всім людям, які зібрали кошти на виготовлення для мене спортивного протезу, підтримали морально і матеріально. Важко було б увійти в нормальний ритм життя без підтримки батьків, дружини, 10-річного сина Максима, який мене надихає. Не уявляю свого життя без колективу Гіркополонківської сільської ради, де працюю, завжди відчуваючи підтримку сільського голови Ніни Симонович", - зазначає чоловік.

"Про те, що проходять подібні змагання, у яких беруть участь лише військовослужбовці, які зазнали різного роду поранень в ході бойових дій, чув неодноразово. Вразили досягнення побратимів, зокрема і волинянина Сергія Торчинського, який минулого року брав участь у «Іграх нескорених», що відбувалися у Торонто (Канада) і виборов бронзову нагороду", - розповідає Андрій.

"Я собі подумав: «Невже я не зможу!» Зараз тренуюся, не скажу, що все виходить гладко і легко. Але я вірю, що немає такої сили, яка могла б перебороти нашу українську силу духу, козацьку міць. Була б велика честь, якби став одним із 15 учасників української збірної на цих міжнародних змаганнях, що відбудуться наприкінці жовтня 2018 року в місті Сідней (Австралія). Я вже пройшов тестування на відбір учасників «Ігор нескорених». Нам повідомили, що остаточний відбір відбудеться у травні в Києві. Вважаю, що Бог дав мені ще один шанс у житті, надіюся на перемогу", - каже Андрій Зань.

Нагадаємо, луцький патрульний Сергій Торчинський виборов третє місце на всесвітніх "Іграх нескорених". Згодом Сергія Торчинського нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.