Новини

«Тому дам, тому не дам», - луцька депутатка про гроші на освіту

Депутат Луцької міськради Анна Мовяк заявила, що освітнім закладам у Луцьку не хочуть давати автономію, що передбачено законодавчими змінами, і прагнуть контролювати освітян.

Про це йшлося у четвер, 29 березня, під час круглого столу: «Автономія шкільної та дошкільної освіти: чому Луцьк досі пасе задніх?».

Депутат Луцької міськради Анна Мовяк зауважила, що «проукропівська» більшість змінила свої погляди у підході до призначення керівників навчальних закладів: спочатку прагнула, щоб їх не призначала міськрада, а потім – навпаки.

«Директори зараз мають призначатися за конкурсним відбором. У комісію входять батьки, директори, громадськість. Міська рада має фінансувати заклади освіти і здійснювати контролю за використанням коштів», - розповіла вона.

У Луцьку бюджетні запити формують директори шкіл, їх направляють на управління освіти, потім – у міськраду.

«Там вказана лише зарплата, комунальні платежі та деякі ремонти. Казали, що якщо буде перевиконання бюджету, то закладам освіти даватимуть додаткові гроші. Але насправді буде лише ручне керування: тому дам, тому не дам. Тобто, своїм дамо, чужому – побачимо», - наголосила депутат.