Новини

Слідами Кемерово: чи готові луцькі розважальні центри до пожеж

25 березня світ сколихнула масштабна трагедія – у торговому центрі «Зимняя вишня», що у російському місті Кемерово, виникла пожежа. Загинуло понад 60 людей, із них 41 - діти, більше десятка госпіталізували, деякі тіла досі лишаються під завалами. Що стало причиною пожежі поки невідомо.

Очевидці кажуть, що у торговому центрі не спрацювала сигналізація, багато відвідувачів магазину були заблокованими всередині. Пожежні змогли зайти в усі приміщення лише через 12 годин після початку загорання.

«Волинь24» поцікавилося, чи готові торгово-розважальні заклади Луцька до подібних надзвичайних ситуацій.


«ПОРТСITY»

У торгово-розважальному центрі «ПортCity», що на вулиці Сухомлинського, кажуть, «він побудований з використанням надсучасних технологій з пожежогасіння та протипожежної безпеки». Сигнальні датчики спрацьовують навіть на дим від цигарок.

«Час евакуації з моменту повідомлення про пожежу – 7 хвилин. Також проводяться усі необхідні заходи, аби попередити надзвичайні ситуації», - зазначили у «ПортCity».

Так, у квітні 2017 року працівники СБУ та поліції разом із вибухотехніками позапланово перевірили заклад щодо попередження надзвичайних ситуацій. Усі служби спрацювали ефективно.

Окрім того, кожні три місяці у торгово-розважальному центрі проводять обов’язкові навчання з протипожежної безпеки серед керівників та персоналу закладу, які не залежать від графіку державних перевірок.

«ПРОМІНЬ»

Директор розважального центру «Промінь», що на проспекті Президента Грушевського, Дмитро Грелюк нагадав, у грудні 2017 року у розважальному центрі відбулися масштабні протипожежні навчання.

«Ми відтворювали події дуже схожі на ті, що відбулися у місті Кемерово. Була імітація пожежі у великому кінозалі. У нас швидко спрацювали сигналізація, охорона, пожежники, які одразу евакуювали людей. Система пожежогасіння була готова до включення, тобто, пожежу змогли б загасити у всьому комплексі», - розповів Грелюк.

Він наголосив, що рятувальники поставили найвищу оцінку «Променю».

«У нас є необхідні вогнегасники, пожежні рукави, які підключені до води. Ми готові постійно проводити такі навчання, бо це безпека наших гостей. Ми готові до таких моментів», - підсумував Дмитро Грелюк.

«АДРЕНАЛІН CITY»

У спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сity», що на вулиці Карбишева, запевняють, що теж регулярно проводять протипожежні навчання.

«Останні навчання відбулися 20-го лютого. На загальних зборах колективу ми випробовували вогнегасники, пожежники перевіряли наявність всіх схем евакуації, доступ до пожежних виходів, нас вчили надавати першу медичну допомогу», - розповів керівник відділу маркетингу Костянтин Островський.

Надія МІЩУК («Волинь24»)
Передрук заборонено