Новини

У селі під Луцьком студент відкрив піцерію

Власник магазину CALDO у Рокинях, студент магістратури юрфаку СНУ імені Лесі Українки Олександр Рудь відкрив у селищі піцерію-паб і планує до літа налагодити доставку піци.

Заклад “The pizza pub” запрацював у Рокинях ще у третій декаді січня, відразу після новорічно-різдвяних свят. У залі – вісім столиків. Наливають три види пива Земан, готують пивні закуски, салати, більше 10 видів піци. Працює п’ятеро людей – двоє поварів, піцейола, офіціантка і сам власник – Олександр.



ВІД ПИВА ДО ПІЦИ

“Спочатку це мав бути паб: багато сортів пива, пивні закуски, спільний перегляд спортивних змагань... Але вже як відкрилися – помітили: заклад зацікавив мам і тат, які стали заходити сюди з дітьми. А діти люблять піцу – це ні для кого не секрет. Тому ми й перепрофілювалися. Запросили професійного піцейолу, він навчив наших дівчат готувати піцу, склали рецепти. І справа пішла трохи жвавіше” – розповідає Олександр.

Власник зізнається: рецепти піци і салатів допомагали вигадувати ресторанні профі, а от над пивними закусками чаклували самі. “Мені завжди подобалися грінки у луцькому барі “Земан”. Я не раз туди їздив, замовляв, куштував, намагався у дівчат вивідати рецепт. Зрештою ми стали готувати не гірші – такі ж хрумкі, з часничком”



Поряд Олександр господарює у продуктовому магазині, куди 8 років тому прийшов працювати охоронцем. Спочатку магазин був частиною мережі “Наш край”, потім змінив власника і назву. Тепер це CALDO.

Таке сусідство – на руку обом закладам. Для приготування страв піцерія бере у магазині завжди свіжі продукти. А магазин зміг розширити асортимент: тепер на полицях CALDO є небачені донині тут сир Моцарелла, Фета, листя салату тощо.

КАВУ І ПИВО НАЛИВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

Зробити у Рокинях хороший, добротний, повноцінний заклад громадського харчування, куди не соромно і не страшно піти ні з коханою людиною, ні з дітьми - давня мрія Олександра, який тут народився і виріс.

Паб зробили у приміщенні, де раніше був склад інститутського кафе (ні самого складу, ні кафе давно нема – лишилося лише приміщення, яке Олександр орендує). Зробили ремонт, поставили меблі, барну стійку, навіть камін з живим вогнем спорудили.

“Зараз закінчуємо бенкетку на 10 місць. Будемо робити вивіску, фасад. У планах – встановити професійну кава-машину, а також апарат для розливу пива під тиском. Такий є у багатьох магазинах пива: за лічені секунди наливає пиво, нема ніяких проблем з піною...” - ділиться планами господар.

У рокинівському піца-пабі буде все, "як у людей": і колективні замовлення на ювілеї і дні народження, і спортивні змагання з настільного футболу і армреслінгу. Планують і літній майданчик, який на ніч буде закриватися, аби ніякі бешкетники не псували ні майно, ні репутацію закладу.

РОКИНСЬКУ ПІЦУ ЗАМОВЛЯЛИ?

Головна стратегічна мета рокинівського піца-пабу – організувати повноцінну доставку піци. При тому возити її збираються не лише по Рокинях, а й по сусідніх селах.

“Наразі у нас по телефону можна замовити піцу, але не її доставку. Просто люди телефонують і просять приготувати. Їм кажуть, за скільки часу можна прийти і забрати замовлення. Або – якщо клієнт бажає – ми дзвонимо самі і повідомляємо: піца готова, приходьте” – розповідає Олександр.

Возити піцу планують моторолерами. Доставляти готові не лише у Рокині, а у Брище, Сирники, Княгининок та інші села. Кажуть: мусово розширяти клієнтську базу, аби стати рентабельними.

"Бо ж село – це не Луцьк. Сільські люди більше звикли самостійно вдома їсти готувати, їм замовити піцу – не така звична справа, як у місті” – пояснює ризики Олександр.

* * *

Олександр Рудь дуже хоче, аби його піцерія-паб стала улюбленим місцем для рокинців і гостей селища. І обіцяє – постійно дбатиме і про якісь страв, і про високий рівень послуг. Вже зараз не пускає всередину людей, які просто “шукають випити” чи можуть створити незручності гостям.

А ще мріє створити у себе такий собі куточок спортивної слави Рокинь. Відвів окреме місце, де збирає спортивні нагороди односельчан. Каже: треба, аби такі досягнення бачили всі.

Юрій РИЧУК