Новини

«Авангард для чого?»: лучани сперечаються через перекриття вулиць під час змагань

В мережі розгорілася суперечка через перекриття центральних вулиць міста на час чемпіонату України зі спортивної ходьби.

Нагадаємо, 10-11 березня у нашому місті проходив зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді та юнаків. Через це кілька вулиць у центрі перекрили.

У спільноті Наш Луцьк користувач Казимир Юзефович Костецький опублікував допис, у якому поскаржився на перекриття вулиць. Це, мовляв, створило чимало нейзручностей.

"Чи не прстіше було б ці змагання проводити на стадіоні Авангард, не заважаючи лучанам спокійно пересуватися в звичайному режимі? бо це перекриття, по-перше, зробило багато незручностей для туристів, для швидкої, громадського транспорту, ну й мені також. В мене склалася думка, що стадіон тримають спеціально для концертів, а перекривати головну вулицю,якось не по-европейськи. Поможіть розібратися, бо наша міська влада помойому щось не те робить?" - вважає чоловік.

У коментарях користувачі розділилися на два табори. Одним це було також доволі незручно, а інші проблеми у перекритті вулиць не бачать.

Ось кілька найяскравіших коментарів:

Світлана Харлай: А що за змагання? Київ також частенько перекривають під час благодійних пробігів. Не бачу проблеми

Ольга Ткачук: Для чого перекривати головну потрібну вулицю для якихось змагань, а стадіон Авангард тоді для чого? По-перше, недавно був зроблений ремонт вулиці, по-друге, перекриття вулиці для змагань перешкоджає руху транспорту.

Казимир Юзефович Костецький: Я бачу проблему в одному: для ремонту стадіона вгрохали немалі кошти з бюджету, а змагання проводять на головній вулиці. Для чого тоді стадіон ?

Anton Bondaruk: 1. Загугліть для початку, що таке спортивна ходьба. Бо змагання з цієї дисципліни проводяться на асфальтованих дорогах.

2. Це якраз ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ перекривати рух. Приклади: Варшавський пів-марафон 21 км перекривають усе місто по обидва береги Вісли. Осло - марафон БМВ по місту. Будапешт - півмарафон WizzAir у вересні. І усюди немає проблем та нарікань.

Тому хватить жалітись і поширювати «зраду»)

Олексій Кушнєр: Чому люди починають єрепенити і розводити зраду тільки тоді коли порушують їхню зону комфорту? Коли руйнують їхній маленький, особистий простір? - а тут все дуже просто, рідко хто більше думає чим про власне "Я", рідко хто ставить потреби суспільства вище своїх особистих..

Ярослав Омельчук: По-перше не думаю що бігати в Луцьку по асфальту корисно для здоров"я спортсменів, по-друге для цього є менш важливі транспортні квартали, а по-третє є для цього стадіон чи вкрай парк.
Ну але поки мають здоровя то нехай...