Новини

У Луцьку підприємців змушують ставити смітники

У Луцьку муніципали вимагають від підприємців поставити смітники біля своїх приміщень. У випадку їх відсутності можна "влетіти" на протокол.

Смітники повинні бути металеві або бетонні. Заборонено поставити картонні коробки чи пластикові урни. Адже, якщо хтось викине недопалок, вони можуть загорітись, - повідомляє департамент муніципальної варти на своїй сторінці у Фейсбуці.

Якщо смітників не буде, муніципали видаватимуть приписи на встановлення. Якщо ж виконання приписів підприємці проігнорують, інспектори складатимуть адміністративні протоколи.

Крім того, підприємці мають не тільки поставити смітник, але й щодня забирати сміття з них.

Від власників кав'ярень і мобільних точок продажу вимагають поставити великі урни.

"Встановити смітники необхідно до 20 березня, щоб в подальшому уникнути візитів муніципалів, які за невиконання цього прохання складатимуть адміністративні протоколи", - резюмують у департаменті.

Довідково:

Згідно з пунктом 3.1.4. "Правил благоустрою міста Луцька", суб’єкти благоустрою зобов’язані встановлювати урни біля входів і виходів з адміністративних, побутових, навчальних, торгових та інших будівель і споруд, біля торгових палаток, павільйонів (урни повинні утримуватися в належному технічному та естетичному стані і щодобово звільнятися від сміття до 8-ої години ранку).