--> Мили корову, вивозили гній, крали туфлі: секрети реаліті-шоу «1+1», знятого під Луцьком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мили корову, вивозили гній, крали туфлі: секрети реаліті-шоу «1+1», знятого під Луцьком

1
7
Мили корову, вивозили гній, крали туфлі: секрети реаліті-шоу «1+1», знятого під Луцьком
Доля сільської поетеси згуртувала мешканців Княгининівської громади. В рамках телевізійного проекту на 1+1 «Громада на мільйон» учасники здійснили мрію своєї землячки – місцевої поетеси і авторки сільських гімнів Галини Терлецької.

Виконати завдання. Здійснити чиюсь мрію. Видати нарешті книжку Галини Терлецької. Історія про те, як мешканці Княгининівської громади взялися допомагати землячці, вразила всю Україну. Але найбільше – головну героїню сюжету, саму Галину Терлецьку із села Княгининок Луцького району. Для своїх - тьотю Галю.

Жінка – місцева легенда. Має складну долю, але – неймовірний талант. Чи не все життя вона пише вірші та пісні. Та от пише фактично «в шухляду». Її твори звучать, їх залюбки виконують у різних куточках Волині, але видати свій доробок жінка не має коштів. Нагадаємо, в рамках телепроекту громада мала 48 годин на те, щоби здійснити цю мрію сільської жінки. Людям вдалося зібрати понад 19 тисяч гривень, подарувати поетесі незабутній день і вручити насамкінець сертифікат на друк книги у Волинській обласній друкарні.

Однак чимало чого цікавого у передачі залишилося за кадром та не увійшло в основний ефір. Що саме, «Волинь24» розповіла депутат Милушівської громади Олена Арутюнян, яка була однієї із учасниць «перевтілення» для Галини Терлецької.

Галина Терлецька - героїня передачі
Галина Терлецька - героїня передачі


«КОЖЕН НАСТУПНИЙ КРОК ДЛЯ НЕЇ БУВ ШОКОМ»

Галина Терлецька із Княгининка до останнього не знала, що не просто спілкується із журналістами, а що бере участь у проекті «Громада на мільйон». Жінка погодилася розповісти медійникам про свою непросту долю і про свою творчість. І щоразу щиро дивувалася з чергового сюрпризу.

«Я встала з попелу», - стримуючи сльози, повторювала Галина Терлецька, коли зрештою дізналася, заради чого її земляки затіяли зйомки.

Фото із закулісся
Фото із закулісся



13 років живе сама. Чоловік помер. Донька спілкується з мамою, каже жінка, рідко, бо не розуміє її творчості. Син «сам собі ради не дає». У пані Галини – корова і кінь. Попри те, що сама, дає раду господарству.

Пропозиція допомогти Терлецькій виникла просто під час зйомки передачі. Ніхто раніше не планував такого, каже Олена Арутюнян.

«Вона багато написала гімн села Милуші, для Княгининка – гімн громади. Вирішили зробити добро для такої людини, поки вона з нами є. Бо не стане – і будемо просто згадувати, що така була…» - зазначає пані Олена.

Тож, знімальна група приїхала до Галини Терлецької просто ніби-то розпитати про її життя. Тим часом дівчата уже домовлялися із луцьким салоном краси «Дежавю» про перевтілення для Галини.

«Кожен наш наступний крок був для неї абсолютним сюрпризом, шоком. Було дуже цікаво дивитися, як вона на все реагувала і щоразу повторювала, що саме це її мрія. А справжня мрія ще була попереду», - розповідає депутат.

«КАТЯ ЗІ ЗНІМАЛЬНОЇ ГРУПИ МИЛА КОРОВУ, ДІВЧАТА ПРИБИРАЛИ ХАТУ І ВИВОЗИЛИ ГНІЙ»

Оскільки на друк книжки необхідно було спочатку зібрати 10 тисяч, а мешканці громади дали на мрію пані Галини аж більше 19-ти, то односельчани вирішили організувати для неї перевтілення.

Поки жінка була у салоні краси (де вона вперше за 65 літ), земляки разом зі знімальною групою «наводили марафєт» у її хаті.
На жаль, ці кадри не увійшли до передачі. Але вони – неповторні, каже Олена Арутюнян.

«Дівчата прибрали в хаті. Викликали сантехніка, який тут же провів ремонт. Бо Галина Терлецька жалілася, що є у неї несправності в сантехніці. Навіть у хліві прибрали і ремонт невеличкий зробили», - згадує жінка.

У хліві підбили дошки і почистили гній. Працівники знімальної групи нарахували 52 тачки гною, які вдалося вивезти з-під коня та корови. Навіть корову помили, щоб чиста була.

«А вона сиділа в перукарні і все переживала, хто ж корову і коня погодує, - сміється Олена. – І погодували, і прибрали. Просто дивно, як сама жінка з таким господарством справлялася. До речі, після передачі вона, наскільки мені відомо, продала корову».

«НА РИНКУ ПОБАЧИЛИ, ЩО «1+1», ТО НЕ ПУСКАЛИ»

Цілісінька історія трапилася із вибором плаття для Галини Терлецької. Щоби жінка відчула себе особливою, земляки Олена Арутюнян, завідувачка клубом у Милушах Наталія Стрисік та місцева активістка з тих же Милуш Олена Курбан вирішили купити їй сукенку, колготки і розкішний букет.

Обирати плаття рушили на Старий ринок у Луцьку, до крамниці з вишиванками.

«Із дівчатами та знімальною групою ми їздили на Старий ринок. Там є магазин з вишивкою. Брали сукенку на око», - згадує Олена Арутюнян.
Та вияснилося, що плаття треба міняти: розмір не підійшов. Поки пані Галині робили зачіску, дівчата змушені були вже у вечірню пору вертатися на ринок, щоб у тій же крамниці взяти інше вбрання.

Гуртом навіть гній у хліві чистили!
Гуртом навіть гній у хліві чистили!


«Приїжджаємо на ринок, а це вже 18 година. Просимо, щоб відкрили. Охорона, помітивши, що «1+1» на бусі написано, – відмовляється пускати. Правдами-неправдами ми таки потрапили на той ринок, знайшли власницю магазину, вона мені обміняла те плаття – і поїхали назад в перукарню», - розповідає одна з учасниць проекту.

Щоби не купувати Галині туфлі, директорку Будинку культури Княгининка Вікторію Мельничук вмовили …винести їх з хати Терлецької. Поки та давала інтерв’ю, туфлі «пішли»… А жінка й не помітила!

«ХАЧ БАГАТО ПОЗА КАМЕРАМИ, АЛЕ ПРОЕКТ НАС ЗДРУЖИВ»

«Поза камерами провели велику роботу. Проект проектом, але основне, що ми неабияк здружилися, перезнайомилися і тепер спільно робимо багато гарний справ», - каже Олена Арутюнян.

Вручали сертифікат Галині Терлецькій урочисто – в дитячому садочку. А потім зібралися у залі Будинку культури, влаштували маленький концерт за участю В’ячеслава Судими, який виконав гімн громади. Коли жінка зайшла до зали, то неабияк здивувалася, що її чекає стільки людей.



«Думали, що після клубу на «1+1» покажуть і оновлену домівку Галини Терлецької. Бо ми гарно разом потрудилися, щоб дійсно її оновити. Багато зробили. Молодці дівчата. Хочу всім подякувати, що були такі активні!» - зауважує депутат.

Поки видання Галини Терлецької ще готують до друку.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую усім-усім.Ви супер)Шкода.що не могла долучитися.Ви зробили величезну справу.Один ГОсподь знає про що я говорю.Ви справді зробили надзвичайне.для незвичайної
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні