--> Через Рівненську АЕС на Волинь насувається екологічна катастрофа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через Рівненську АЕС на Волинь насувається екологічна катастрофа

1
-6
Через Рівненську АЕС на Волинь насувається екологічна катастрофа
На Волині існує ризик екологічної катастрофи через Рівненську атомну електростанцію.

Це пов'язано із значним зменшенням протягом останніх двох років рівня води у Стиру, яку використовують для охолодження атомних реакторів на Рівненщині, - пишуть Волинські новини.

Як розповіли представники Рівненської АЕС, що у місті Вараш, аби трохи підняти рівень води у річці, течію перегородили камінням.

Далі заплановано спорудити обхідний канал по руслу, аби потім була можливість збудувати шлюз дамби, щоб підтримувати мінімальний рівень для забору води. Це забезпечить стабільну роботу електростанції. Роботи заплановано провести за державні кошти, залучені для Рівненської АЕС.

Від Волинської облради, своєю чергою, потрібний дозвіл на будівництво, яке пролягатиме межами Стиру.

Під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства у середу, 24 січня, керівник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Микола Томчук зазначив:

«До будівництва ще далеко, але наближається екологічна катастрофа. Ця проблема стосується не лише Волинської чи Рівненської областей. Це питання нашої безпеки».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І в чому катастрофа? Рівень води збільшиться, її стане більше. Не розумію.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні