--> «Парк – це не бруківка і проча чепуха»: луцький фотограф потролив чиновників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Парк – це не бруківка і проча чепуха»: луцький фотограф потролив чиновників

10
14
«Парк – це не бруківка і проча чепуха»: луцький фотограф потролив чиновників
Міський парк – це не стільки благоустрій і торгова інфораструткура, скільи передусім природа, - вважає луцький фотограф Віктор Чухрай, і як доказ, наводить одну зі своїх фото.

Фото Чухрай зробив узимку 1979 року в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

«На мою думку, це один з найкращих знімків нашого парку, який я відзняв за все життя. У цьому нічному знімку зимового парку є все - могутність, таємничість і велич Природи і велич Дерев, які давали нам таку впевненість в собі і у майбутньому» - написав фотограф у Фейсбуці.

«Рекомендую оглянути цей знімок людям, які сьогодні займаються парком, щоб вони зрозуміли, що паркове мистецтво це не "щас". І це не бруківка і штучні парасольки, ятки, атракціони і проча чепуха» - написав Віктор Чухрай

Він додав: «Це все ж домінанта Живого над штучністю».

«Природа - аристократичніша за людину. А створючи парк, проектант повинен думати, як цей ланшафт, дерева, кущі і трави будуть виглядати через десятки років. Варто це пам’ятати усім» - резюмував фотограф.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мені подобається що в парку буде гарно, що буде бруківка, лавочки, трохи інфраструктури для відпочинку лучан.
А Ваше фото шановний фотограф, більше схоже на як кажуть "Свет в конце тунеля ”. Можете так назвати своє фото, на авторство не претендую. :-) :-) :-)
Ну а паркові скульптури і т.д., думаю це реально, але з часом, коли самі лучани будуть до цього готові. ( наведу приклад з лавочками в каналах та поломані смітники).
Відповісти
а ще було б добре дитячий розважальний центр побудувати на три поверхи, рядок бутіків , можна зо дві піццерії і кінотеатр, шоб люди мали де відпочити і перекусити. а ваші дерева - та їх у лісі повно....
Відповісти
У назві парку - все сказано: культури і відпочинку. А хіба поїдання шашликів під сто грам - то відпочинок. У парк ідуть з дітьми: на атракціони, на природу. Послухати спів пташок, а не матюки п'яних компаній.
Відповісти
Мені фото дуже сподобалось, краса та велич, аж мороз по шкірі. Дуже шкода, що зараз краса вимірюється бруківкою та штучністю.
Відповісти
Фото бомбезне. просто і велично. Дуже реалістично. І розуміння, що це ще до мого народження... Але подобаються мені і доріжки з бруківки. Лише не подобається, що наразі наш парк нагадує "Лист Дяді Фьодора" із Простоквашино. Як вони там всі на купу писали і кожний про своє.
Там якийсь шматок незрозумілий, там шматок ... сюрриалізм...
Відповісти
Аби той парк не забудували ,як отой що колись був на місці театрального майдану...
Відповісти
Нехай не забуває що парк не ліс. Нічого вічного не буває. Життя іде і все змінюється. І до чого тут автор приплів бруківку до дерев? Треба щоб люди ноги повиламували?
Відповісти
Добре потролив.
Але їм то буде не в тямки.
Скажуть "та що він такого понаписував вопше?? "

Тому що тупуватим торгашам невідоме відчуття прекрасного. І тугодуми міськради ніколи не зроблять конкурс ландшафтних дизайнів парку і навіть не подумають найняти якогось хоч трохи освіченого/досвідченого дизайнера парків...
Відповісти
Цікаво,що майстер фото вкладає в іноземне слово "чепуха"? А,взагалі-то, подивіться на аналогічні парки в США і співставте.
Відповісти
Не зрозуміють. Там головне земельку з парку тихенько вивести, подати, втіхаря все там вирізати і забудувати новим ілітним комплексом. І бруківка. То ж святе. Між дерев закласти все. А через два роки, як розвалиться "реконструювати" вже з вишиванкою. Кому та трава потрібна. А. Побільше ларьків і шашличників.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні