--> «Теремно Хліб» суд визнав монополістом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Теремно Хліб» суд визнав монополістом

0
6
«Теремно Хліб» суд визнав монополістом
Антимонопольний комітет України виграв апеляцію, і "Теремно Хліб" таки визнали монополістом на ринку хлібобулочних виробів у межах районів Волинської області.

Відповідне рішення ухвалив Рівненський апеляційний господарський суд, повідомляє Конкурент.

Нагадаємо, теруправління АМКУ з'ясувало, що становище ПАТ "Теремно Хліб" домінувало у 2016 році на ринку оптової торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами в межах території міста Луцька, Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Любешівського, Маневицького, Локачинського та Горохівського районів.

Відповідно до дослідження встановили перевищення ПАТ "Теремно Хліб" 35% частки на досліджуваному ринку, яка становилала 69,02%.

ПАТ "Теремно Хліб" оскаржило рішення в суді, мовляв, дослідження було неповне. 31 жовтня Господарський суд Волинської області скасував відповідне розпорядження.

Не погоджуючись із таким рішеннім суду, антимонопольники подали апеляційну скаргу. Управління АМКУ на Волині запевнило, що під час дослідження ринків відділення виконало весь перелік необхідних заходів і джерела інформації обрало правильно.

У результаті колегія суддів не погодилася із висновком суду першої інстанції про те, що вирішення питання про наявність або відсутність зайняття суб'єктом господарювання монопольного (домінуючого) становища на ринку вирішується винятково за наслідками розгляду відповідної справи органами Антимонопольного комітету України.

Отож, апеляційну скаргу антимонопольників задовольнили і доручити Господарському суду Волинської області видати наказ на виконання постанови.

А з ПАТ "Теремно Хліб" стягнули 1 760 гривень судового збору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні