--> Три роки в'язниці – за незаконне оформлення авто: засудили працівницю Волинської митниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Три роки в'язниці – за незаконне оформлення авто: засудили працівницю Волинської митниці

5
11
Три роки в'язниці – за незаконне оформлення авто: засудили працівницю Волинської митниці
Старшого державного інспектора митного поста «Піща» Волинської митниці суд визнав винною у злочині, за який їй доведеться відбути 3 роки ув'язнення.

Ідеться про службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 КК України), повідомляє сайт обласної прокуратури.

Працівниця митниці у жовтні 2015 року у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Пулемець» здійснила протиправне митне оформлення автомобіля «AUDI A6», ухваливши рішення про пропуск його на митну територію України в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року без сплати будь-яких митних платежів.

Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн.

Суд визнав її винною у вчиненні злочину та призначив покарання на 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Окрім того, суд задоволив пред'явлений прокуратурою області цивільний позов про стягнення з працівниці митниці усієї суми, яка внаслідок її незаконних дій не надійшла до бюджету.

Теги: суд, митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сума збитків як наче машина із золота з платиною,і взагалі митні платежі як наче ввозяться не авто а радіоактивні відходи ,державою керують жадібні параноїки і шизофреніки
Відповісти
коли гроші за розмитнення - ідуть "людям", а не в бюджет...
Відповісти
Неправильно розмитнили кусок заліза -три роки тюрми ,вивіз десять мільйонів тонн руди за кордон - герой України.
Відповісти
Бюджет не формується за рахунок того кому треба машина , це грабунок.
Відповісти
Починає півень клювати в одне місце. Перша ластівочка, значить лавочку прикриють бляхерам.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні