--> Експерти назвали причину смерті в’язня у луцькій тюрмі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерти назвали причину смерті в’язня у луцькій тюрмі

0
4
Експерти назвали причину смерті в’язня у луцькій тюрмі
Комісійна судово-медична експертиза засвідчила, що причиною смерті ув’язненого у Луцькому СІЗО стала хвороба, а садна і синці стосунку до смерті не мають.
 
Нагадаємо, 22 жовтня 2017 року у Луцькому слідчому ізоляторі помер засуджений Дмитро Листовничий. Тоді матері віддали понівечене тіло сина з численними травмами та забоями. А у виписці зазначили: помер природною смертю.

Досудове розслідування установило, що смерть засудженого настала внаслідок захворювання – повідомили 19 січня у прокуратурі Волинської області.

На час смерті на його тілі були садна та синці. Вони, згідно з висновком судово-медичної експертизи, відносяться до категорії легких та не перебувають у причинно-наслідковому зв’язку зі смертю.

Такого ж висновку дійшла і комісійна судово-медична експертиза, яку призначили задля повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин смерті, кажуть у прокуратурі.

Доказів насильницької смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі наразі не встановили, - наголошують там .

Як тільки мати в’язня надіслала клопотання – їй надали окремі матеріали кримінального провадження. У них – відомості про причину смерті та інформація щодо виявлених тілесних ушкоджень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Зокрема, прокуратура з’ясовує, чи була належною і достатньою медична допомога, яку надавали ув’язненому.
Теги: смерть, сізо
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні