--> Як на Водохреще у крижану купіль Стиру пірнали | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як на Водохреще у крижану купіль Стиру пірнали

4
1
Як на Водохреще у крижану купіль Стиру пірнали
19 січня всі християни відзначають завершальне свято новорічно-різдвяного циклу – Хрещення Господнє або ж Водохреще.

Освячену на Водохреще воду вважають ліками від багатьох недуг, нею святять домівки, вмивають дітей, дають пити домашнім улюбленцям. Люди вірять, що пірнаючи в ополонку очищується душа і тіло.

Традиційно у Луцьку десятки вірян та охочих пірнути в освячену воду купаються на березі Стиру, що у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Напочатку святкового дійства митрополит Луцький і Волинський Михаїл прочитав молитву, освятив воду у головній артерії Луцька та побажав усім міцного здоров’я. Опісля лучани та гості міста «ринули» у крижану купіль Стиру.

«Я щороку купаюсь на Водохреще. Для мене пірнання – це духовне очищення. Усі негаразди, усе те зло, яке зібралося протягом року, йде за водою. А ще дуже добре себе почуваєш після цього», - захоплено розповів Володимир з Івано-Франківщини.

Грілися «моржі» хто як може: хто чаєм, хто вином чи настоянками, а хто – щирими обіймами з рідними. Також усіх охочих пригощали «ляшківським» кулішем.

«Я пірнав в ополонку вперше, хотів очистити не лише тіло, а й душу. Ніякими холодними ваннами організм не готував. Перед купанням прочитав молитву і попросив всім людям миру, добра і щастя», - зазначив лучанин Олег.

Пильнували за відчайдухами лікарі та рятувальники. За їх словами, надзвичайних ситуацій під час традиційних купань, на щастя, не було. Однак до медиків усе ж звертався один чоловік років 30-ти, у якого після пірнання різко впав тиск. Його стан стабілізували та відправили додому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де Шиба ?
Відповісти
Треба бути " шибанутим" стрибати непідготованим в льодяну воду...
Відповісти
А де пан Поліщук. Як він таке пропустив.
Відповісти
І Данильчук, бачу, тоже з "друзів Мішки" виписався. Шось хлопці знають...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні