--> Водохреще в Україні на ретро фото | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водохреще в Україні на ретро фото

0
3
Водохреще в Україні на ретро фото
Хрещення Господнє, Йордана або Водохреща — це третє, завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке з кожним роком в Україні набирає все більшу популярність серед населення.

Щороку в цей день соцмережі заполоняють світлини, на яких волиняни показують свою сміливість і те як вони занурювались до освяченої води, - пише ВолиньPost.

Інколи окремі господарі — «спеціалісти» прорубували на річці ополонку, випилювали з льоду великий хрест, ставили його над ополонкою і обливали буряковим квасом, щоб був червоний. Біля хреста будували з льоду престол. В цей день дівчатам було рекомендовано вмиватися в «йорданській воді» — «щоб були рожеві лиця».

Вважалось, що в той момент, як священик занурює хрест у воду, всі чорти та всяка нечиста сила вистрибує з річки. За народними віруваннями, коли на Йордана випав повний місяць - бути великій воді, або якщо в цей день зоряна ніч - вродять горіхи і ягоди. Спостерігайте за погодою в цей день, бо якщо йде лапатий сніг – то очікувати на гарний врожай, якщо похмуро - хліба буде вдосталь, або під час освячення води йде сніг — добре роїтимуться бджоли і колоситимуться хліба.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні