--> Експерт розповів, чи втратить Луцьк статус обласного центру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерт розповів, чи втратить Луцьк статус обласного центру

2
-7
Експерт розповів, чи втратить Луцьк статус обласного центру
Директор Центру розвитку регіонального самоврядування Анатолій Пархом'юк заявив, що Луцьк не втратить обласного значення у процесі децентралізації.

Про це повідомляє ВолиньOnline.

"Це знову міфи. Так, Луцьк втратить, просто, як місто, тому що не буде розвиватися, не буде території, економічного потенціалу не буде.

Але питання адміністративно-територіального устрою не ставить перед собою змін меж областей, укрупнення областей чи об’єднання, тому що області у відповідності до європейської територіальної класифікації відповідають критеріям за кількістю населення, площі тощо. Це просто балачки", - прокоментував Пархом'юк можливу втрату Луцьком статусу облачного значення.

Також він прокоментував можливість об'єднання Луцька з іншими населеними пунктами у 2018 році.

"У цьому році я не впевнений, бо процес передбачає прийняття певних рішень і рішення відповідно мають прийматися, як одним партнером, так і іншим. А вже і не так багато вибору залишилось – Прилуцьке та Гірка Полонка, яка ще не визначилася. Усі решту територій – вже створені ОТГ", - підкреслив децентралізатор.

Експерт наголосив, що і об’єднана територіальна громада може об’єднуватися.

"Але це може бути далека перспектива, коли буде керівництво, яке буде розуміти, що йому не вистачає потенціалу, ресурсів, територій і шукати об’єднання уже із створеними ОТГ. У нас вже є такі приклади в Україні, коли створені ОТГ у 2015 році об’єднуються із іншою ОТГ", - зазначив Пархом'юк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Засрали Луцьк давай ще і села
Відповісти
Луцьк стане райцентром Рівненської області. Процес іде ліквідовано посаду мера.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні