--> У луцькому костелі завучав «Щедрик» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькому костелі завучав «Щедрик»

0
1
У луцькому костелі завучав «Щедрик»
Концерт духовної музики «Щедрик» відбувся у Кафедральному костелі святих Петра і Павла в Луцьку 17 січня.

Директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова розповідає, що головною піснею цього заходу був «Щедрик», - пише ІА Волинські новини.

«Сьогоднішній концерт підготував обласний науково-методичний центр культури. Співали сьогодні духовну музику, грав орган і ми дуже вдячні за таку можливість співати та слухати музику у цьому величному храмі. Такий захід ми проводимо вдруге. Хочемо цими чудовими піснеспівами порадувати наших краян. І дуже приємно, що відгукнулися колективи з різних церков та конфесій, долучилися й колективи з установ культури міста. Сьогодні «Щедрик» звучав і на бандурі, і на органі й в хоровому співі», - розповіла Любов Рожнова.

Завершився концерт спільною колядою «Нова радість стала».














Довідково .

Всесвітньо відома обробка «Щедрик» належить до тих, над якими Микола Леонтович працював майже усе життя. Перша її редакція була написана до 1901–1902 рр. Нині пісню виконують десятками різних мов та у різних куточках світу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні