--> Експерти радять, як подолати проблему співпраці Луцька з навколишніми селами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерти радять, як подолати проблему співпраці Луцька з навколишніми селами

0
-5
Експерти радять, як подолати проблему співпраці Луцька з навколишніми селами
Експерти Волинського Центру Розвитку Урядування Сергій Григоренко, Юрій Моклиця та Тарас Яковлев озвучили список рекомендацій, які допоможуть Луцьку вирішити проблеми з об'єднанням з навколишніми селами.

Нагадаємо, що у вівторок, 16 січня відбулося засідання круглого столу «Перспективи розвитку співпраці між Луцьком та навколишніми сільськими радами».

На ньому обговорювалися проблеми, через які Луцьк не може об'єднатися з селами Прилуцьке, Підгайці та Гіркою Полонкою.

Отож, експерти Волинського Центру Регіонального Управління оприлюднили свої рекомендації щодо того, як подолати проблему ігнорування навколишніх сіл міською владою у 2018 році:

1. У січні при прийнятті змін до бюджету обов'язково передбачити кошти на продовження співробітництва з Прилуцькою сільською радою (завершення ремонту вулиці Богуна, внесення частки Луцька у будівництво садочку в Дачному, відкриття філії ЦНАПу у Прилуцькому, підтримка ФАПу, місцевих учасників АТО, спільні культурні заходи).

2. Відновити діалог з Підгайцівською сільською радою і заключити з нею договір про співробітництво. Перед тим, як жест доброї волі з боку Луцька, продовживши на 3 км протяжність 18 маршруту до віддалених вулиць села Підгайці, про що неодноразово місто просила сільська рада.

3. Відновити діалог з Гіркополонківською сільською радою і заключити з нею договір про співробітництво. Перед тим, як жест доброї волі з боку Луцька, підключити сільську раду до мереж водоканалу міста, оскільки є готовий проект такого підключення і домовленість про це була досягнена ще з міським головою Миколою Романюком ще наприкінці 2016 року.

4. Також рекомендуємо владі міста Луцька почати діалог з тими об'єднаними громадами навколо міста (Княгинінок, Жидичин, Забороль), де головами є іх однопартійці з партії Укроп, а депутати з УКРОПу становлять значну кількість у радах, з метою заключення з цими ОТГ договорів про співробітництво з перспективою подальшого об'єднання з Луцьком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні