--> «Беру управління лікарняною касою і відповідальність за її членів на себе» - Дмитро Глазунов* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Беру управління лікарняною касою і відповідальність за її членів на себе» - Дмитро Глазунов*

0
0
«Беру управління лікарняною касою і відповідальність за її членів на себе» -  Дмитро Глазунов*
ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» (ВОЛК) - це місцева модель медичного страхування в умовах недофінансування медицини, створена у 2004 році.

Засновником і головою правління є Дмитро Глазунов, який зумів об'єднати майже 10 тисяч учасників із заводів "СКФ-Україна" (до 700 людей), "Мотор" (500 людей), Укрпошти (1500 людей), "Волиньфарму" (800 людей), дошкільних навчальних закладів Луцька (800 людей), "Волиньгазу", санепідемслужби, "Ощадбанку", "Тигресу" та інших задля вирішення проблем при лікуванні і обстеженні.

Система роботи - солідарна, що і є суттю лікарняних кас - здоровий платить за хворого. Використані кошти понад власні заощадження повертати непотрібно. Сплачені невеликі внески не зникають і
працюють, допоки людина платить. Сплата внеску є підтвердженням того, що людина визнає Статут і програму діяльності. Член організації платить самостійно, або за нього платить підприємство.

Суми допомоги диференційовані і прямо пропорційні величині колективу, в межах якого забезпечується принцип рівноправності.
Скористатися послугами можна в державних і приватних медичних закладах.

При поступленні треба пред'явити квиток старшій медсестрі або на ресепшині. Контроль здійснюють довірені лікарі, що унеможливлює невиправдані призначення та зекономить кошти пацієнта. А ліки принесе в палату старша медсестра. Своїм підписом людина підтверджує їх отримання. Порядок дій зазначено на квитку.

Раз на місяць заклади і фірми виставляють касі рахунки, які вона оплачує і вносить в базу даних. Кожен може дізнатись про рух своїх коштів, завітавши в офіс, або телефоном.

Також лікарняна каса має своїх представників в організаціях, працюють пересувні консультативні пункти, проводяться зустрічі з колективами, щорічні конференції.

"Загальноприйнята практика співвідношення статутних витрат до адміністративних у подібних організаціях, яка дозволена законодавством - це 80% на 20%. Цим і керуюсь, а тому забезпечена стабільність і прозорість в роботі. Скажімо у 2015 році – із 2, 7 млн. надходжень, адмінвитрати склали 0, 54 млн., аналогічно у 2016.

У 2017-надійшло 2, 6 млн.грн, з них 0, 5 млн. грн. склали адміністративні витрати (з/п на 5 працівників,оренда офісу та транспортні витрати-297,3 тис. грн.; податки-113, 8; послуги банків-17, 1; решта комуналка, охорона, зв'язок, обслуговування комп'ютерної техніки, канцелярія та інш.)", - розповідає Дмитро Глазунов.

Станом на 9.01.2018 на рахунках ВОЛК є 150, 4 тис. грн. Виконані усі договірні зобов'язання перед членами та партнерами. Забезпечені стабільні надходження. Щорічно послугами каси користуються близько 2 тисяч волинян.

"ВОЛК - не піраміда, ми не накопичуємо мільйони, а по максимуму віддаємо людям. Якщо дехто акумулює мільйони - значить їх недоотримують люди", - переконує очільник організації.

"У Верховній раді десь під сукном лежить років десять законопроект про лікарняні каси. А я роблю так як вмію і бачу, тому що
проблеми у людей зі здоров'ям існують сьогодні, і вирішувати їх потрібно сьогодні, бо завтра може бути пізно. А, якщо я роблю щось не так, то мені про це скажуть члени моєї організації, а не окремі простимульовані працівники ЗМІ, депутати-лобісти чи конкуренти", - додає Дмитро Глазунов.

Наразі, лікарняна каса спільно із благодійним фондом «Рідна Волинь» запровадила програму «Ніхто не забутий», спрямовану на допомогу у лікуванні та обстеженні сім'ям загиблих воїнів АТО з Луцька. Три роки триває програма «Мистецька терапія», яка допомагає в реабілітації бійцям АТО в обласному госпіталі інвалідів.



"На найближчу перспективу в моїх планах - замінити «благодійні внески» у луцьких медзакладах на альтернативні джерела фінансування і максимально можливо зняти з лучан цей фінансовий тягар. Благо,
подібні приклади в Україні існують", - резюмує керівник ВОЛК.

Детальніше на сайті www.volk.volyn.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні