--> У «Волиньобленерго» прокоментували ситуацію із порушеннями, які виявила Нацкомісія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У «Волиньобленерго» прокоментували ситуацію із порушеннями, які виявила Нацкомісія

1
6
У «Волиньобленерго» прокоментували ситуацію із порушеннями, які виявила Нацкомісія
Порушення ліцензійних умов з постачання електричної енергії ПАТ "Волиньобленерго", які виявила НКРЕКП, ніяким чином не впливало на тарифи для споживачів.

Про це розповів директор з комерційних питань ПАТ "Волиньобленерго" Дмитро Іванов, – повідомляє Конкурент.

Як відомо, у результаті перевірки дотримання ПАТ "Волиньобленерго" умов та правил здійснення підприємницької діяльності НКРЕКП встановила, що підприємство допустило ряд порушень, зокрема в частині дотримання встановленої структури тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами) та постачання електричної енергії за регульованим тарифом.

Зі слів Дмитра Іванова, йшлося не про невідповідність тарифів, а про невідповідність структури тарифів.

"Це зовсім різні речі. Ви, будь ласка, не розумійте так, що мова йде про роздрібні тарифи. Це зовсім не те. Мова йде про пересортицю – була закладена одна цифра, там багато різних складових. І ось пересортиця між складовими вийшла... Це порушення, які є в кожному обленерго. Вони є традиційними і свідчать про неточність прогнозування при плануванні. Але воно не лягає на споживача", – зазначив він.

За більш детальним поясненням Дмитро Іванов порадив звернутися до директора з економіки та фінансів ПАТ "Волиньобленерго" Віталія Коберника, проте він відмовився давати коментар.

"Я коментарів не даю. Це не моя робота, грубо кажучи", – відповів він.

Експерт з енергетичних питань Андрій Герус, пояснюючи суть порушення ПАТ "Волиньобленерго", зазначив: йдеться не про те, що встановили завищені тарифи.

"Просто компанія не змогла/не встигла використати кошти згідно з цільовим призначенням", – розповів він.

Також експерт підтвердив слова директора з комерційних питань ПАТ "Волиньобленерго" Дмитра Іванова про те, що ці порушення не впливають на оплату споживачами послуг за електроенергію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Показники з лічильника вносити треба самому через особовий кабінет, тоді буде толк, бо так вони зі стелі вносять, фактично 60, пишуть 120, наступний місяць знову інше))), і так розводять людей, хто не вникає, а просто звик оплачувати по квитанції з поштової скриньки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні