--> На Волині подорожчали овочі, яйця та «молочка» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині подорожчали овочі, яйця та «молочка»

3
12
На Волині подорожчали овочі, яйця та «молочка»
На Волині за грудень 2017 року значно піднялись ціни на овочі, яйця та молочні продукти.

За грудень минулого року вартість споживчого кошика підвищилась трохи більше, ніж на відсоток. Про це стверджують в Управлінні статистики, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Зокрема, найбільше за останній місяць 2017-го року подорожчали овочі. Вирахували, що порівняно із листопадом ціни зросли на одинадцять відсотків. Тобто, якщо у листопаді кілограм помідорів коштував ще п’ятдесят гривень, то у грудні його вартість зросла до п’ятдесяти шести гривень.

Також зросла вартість курячих яєць. Подекуди ціна десяти штук становить майже тридцять п’ять гривень.

Зафіксували і здорожчання молочних продуктів, проте незначне − всього лише на три відсотки. І лише один продукт не подорожчав, а навіть здешевів. Це − цукор. Зараз купити кілограм можна за дванадцять гривень.

Однак, така ситуація пов’язана, а першу чергу, із сезонністю. Економісти називають це зростання природнім, але зважаючи, що на всіх українських АЗС ще й здорожчало пальне − ситуація може загостритись.

Також у Держстаті кажуть, що за попередній рік ціни на усі продукти харчування зросли майже на п’ятнадцять відсотків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш девіз: "покращення" щодня! :)
Відповісти
За кого вони людей мають? За публікаціями багатьох експертів і за тенденцією ринку, в нас зараз ціна на пальне має бути самою нижчою, бо тільки зараз докотитись має ціна на нафту, яку купували по нижчій ціні, а в нас що виходить, що ціни на пальне ростуть не по фактичній закупівельній ціні коли купувалась нафта, а потім з неї вироблявся бензин, а по фактичному курсу! Скільки можна людей оббирати???
Відповісти
З вашими цінами ми стаємо все бідніші і бідніші, то де ж ваше покращення життя пане гройсмане, скільки можна брехати. Толку з того що підвищили зарплату, ви ж їх комунальними забрали зменшивши і норми на субсидії. Вийдіть з кабінетів і запитайте людей де теє покращення.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні