--> Волиняни можуть придбати «доступні ліки» з Європи, Індії та Ізраїлю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни можуть придбати «доступні ліки» з Європи, Індії та Ізраїлю

0
4
Волиняни можуть придбати «доступні ліки» з Європи, Індії та Ізраїлю
Мешканці Волині можуть придбати 199 лікарських препаратів за програмою «Доступні ліки».

Про це йшлося у понеділок, 15 січня, під час оперативної наради в ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що в Україні триває урядова програма «Доступні ліки» відповідно до якої відшкодовують вартість препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу, бронхіальної астми.

«Нині в реєстрі 199 препаратів від 43 виробників ЄС, України, Індії, Ізраїлю. Спочатку препаратів було 150. Середня вартість упаковки лікарського засобу відповідно до програми «Доступні ліки» зменшилася на 25 %», - зауважив Ігор Ващенюк.

За попередніми даними, програмою скористалися понад 200 тисяч волинян. Загалом у 2017 році 14 мільйонів гривень витратили на відшкодування вартості лікарських препаратів.

Ігор Ващенюк додав, що програму планують розширити і додати до переліку препарати для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів і ліки, що потрібні для поліпшення здоров’я матері та дитини під час вагітності.

Довідково

У квітні 2017 року Уряд розпочав програму «Доступні ліки». Так, пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу можуть отримати ліки безкоштовно або з незачною доплатою відповідно до переліку. Усі «доступні ліки» можна знайти на сайті http://liky.gov.ua/
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні