--> Краєвиди зимового озера Світязь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Краєвиди зимового озера Світязь

0
-3
Краєвиди зимового озера Світязь
Озеро Світязь має свої плюси не тільки влітку, а й взимку, коли кількаденні морози вкривають його поверхню міцною кригою.

Цьогоріч відсутність снігу зіграло «на руку» озерному льодовому покриву: його поверхня стала гладенькою, мов дзеркало. Навіть зайшовши на двометрову глибину озера та очистивши лід від легенького снігу, крізь лід можна побачити самісіньке дно озера, -
пише Район.Шацьк.

Декілька днів тому шачани відкрили й сезон катання на ковзанах. І коли місцеві в більшості надають перевагу озеру Велике Чорне (все ж таки близьке розташування до населеного пункту дається взнаки), то лише дехто все таки надає перевагу Світязю.

«Тут кращий лід, не зіпсований брилами льоду, як на Чорному. Є де розігнатися, та й безпечніше тут», - кажуть місцеві хлопчаки, що ходять сюди кататися уже другу зиму поспіль.

Світязька мілина, що простягається на 150-200 метрів, не лише сприяє міцності льодового покриву, а й дає повну безпеку: все-таки глибина тут не перевищує метра-півтора.

Хоча звісно, де глибина озера є значно більшою, там на повну силу плещуться озерні хвилі. Поки що цим користуються баклани, сівши чорною кілька кілометровою смугою на водне плесо. Вочевидь, здобуваючи собі поживу.

І лише самотній острів вдалині загрозливо чорніє та чекає…

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні