Колись у замку Любарта ріс яблуневий сад

1
5
Колись у замку Любарта ріс яблуневий сад
Цікаву світлину двору луцького замку Любарта оприлюднив фотограф Віктор Чухрай: на ній видно, що внутрішня площа замку засаджена деревами.

Фото, зроблене у січні 1979 року.

«В ті далекі часи, ми теж не обходились без замку Любарта, він виглядав дещо інакше, камерніше і загадковіше» - написав фотограф.

«Там був яблуневий сад, який у травні паморочив нам десятикласникам голови так, що змушував нас іноді тікати з уроків у 3-й школі, щоб пережити ці неймовірні травневі миті у тиші мурів і величі веж древньої святині Луцька»

«Там навіть не було брами і зрозуміло ні екскурсій ні людей. А про гроші за вхід ніхто й не знав і не думав, що таке може бути...» - додав фотограф.



Лучанин Сергій Вязло додав:  

«Дійсно сад був чудовий, добре його пам'ятаю. А в будинку, де зараз Картинна галерея, жив мого старшого брата однокласник – Валентин Вітковський, царство йому небесне. Ми хлопчаки сиділи вечорами на лавках у саду і слухали на транзисторних приймачах по суботах о 21:30 "Голос Америки" передачу "Музика для молоді".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тепер на всьому заробляють гроші,навіть на спадку цілого міста і мусимо платити за вхід туди що ніби належить громаді
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні