У волинській школі учнів кличе на урок не дзвоник, а музика

0
2
У волинській школі учнів кличе на урок не дзвоник, а музика
У школі села Галина Воля Старовижівського району у класах лунає не звичайний дзвінок, а класичні мелодії або ж сучасні пісні, які сповіщають школярів про початок чи закінчення занять.

Про нововведення пише Район.Стара Вижівка.

Директор школи Василь Камінський зізнався, що ідею він запозичив в одній із волинських шкіл.

«Минулого року я відвідав курси і почув, що в одній зі шкіл Любешівського району працює музичний дзвінок. Проект коштував чимало грошей, адже потрібно було закупити апаратуру, кабелі, колонки…

Повернувшись у Галину Волю, я захотів створити і в нашій школі таку систему з мінімальною витратою коштів. У нас був підсилювач, старенькі колонки та кабель, який проходив через школу для телефонного зв’язку. Залишалося лише змонтувати це все. Наш учитель Микола Сивилюк знайшов в інтернеті спеціальну програму для цього. Ми використали вентиляційні системи, аби дзвінок було чути в кожному класі» - розповідає він.

Директор школи самостійно підібрав та встановлював мелодії. Йому найбільше подобається мелодія з кінофільму «Мій ласкавий та ніжний звір». У зимовий час дуже часто можна було почути відому «Наближається свято».

Для початкових класів, в яких уроки коротші, грають заспокійливі мелодії природи. Заразом цей дзвінок сповіщає вчителів та учнів старших класів, що до кінця заняття лишилося ще п’ять хвилин. А тоді вже грає дзвінок для старших школярів з іншими мелодіями.

Директор школи провів опитування і каже, що більшість дітей задоволені такими змінами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні