«До чого тут волинські храми?» - священик про скандал з іграшками

25
-3
«До чого тут волинські храми?» - священик про скандал з іграшками
Речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський прокоментував витівку активістів, які почепили на паркани храмів м'які іграшки та листівки.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що у середу, 10 січня, активісти "Національного альянсу" та "С14" розвісили на парканах храмів УПЦ МП м'які іграшки. Тим самим вони долучилися до акції #принесиляльку.

"Осередки громадських організацій С14 та "Національний альянс", які діють у місті Луцьку, вирішили вшанувати храми УПЦ міста Луцька своєю увагою.

На парканах вони, не будучи оригінальними, розташували м'які іграшки, а ще - розвісили листівки з закликами «Геть московського попа» та «Ми мусимо завершити розпочате нашими дідами-прадідами»," - пише Точинський.

"Дуже цікаво, про яких дідів-прадідів вони говорять? Чи не про тих, які куполи з храмів валили, а віруючих на Колиму засилали," - запитує речник єпархії.

Олег Точинський не розуміє, до чого в цій ситуації волинські храми, якщо випадок трапився у Запоріжжі. Він наголошує, що Волинська єпархія УПЦ підтримує українських дітей.

Він наводить приклади заходів, які влаштовує Волинська єпархія УПЦ: щорічний благодійний різдвяний концерт (зібрані у час проведення фестивалю кошти спрямовуються на потреби українських дітей-сиріт), щорічний благодійний фестиваль "Волинський благовіст" (зібрані під час проведення фестивалю кошти розподіляються по реабілітаційних центрах для дітей з обмеженими можливостями, сиротинцях, громадських організаціях тощо).

"Від початку АТО на Донбасі, Волинська єпархія регулярно підтримує дітей, батьки яких загинули, захищаючи Україну. (Інформацію можуть підтвердити ГО "Меценати для солдата", ГО "Спілка ветеранів АТО Волині" і т.д..)." - зазначає священнослужитель.

"І тим більше, не говорячи про те, що за сприяння Волинської єпархії УПЦ було звільнено з полону кількох українських військових, серед яких Роман Лановий, Валерій Холонівець, Віктор Михальчук та інші.

У ЖОДНІЙ З ВИЩЕ ПЕРЕРАХОВАНИХ СПРАВ Я НІКОЛИ НЕ ЗУСТРІЧАВ ПРЕДСТАВНИКІВ С14 ЧИ НАЦІОНАЛЬНОГО АЛЬЯНСУ. ЇХ ПОРЯД НЕ БУЛО!

У мене все. А ви - думайте," - резюмує Олег Точинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попросили кума Путіна Медведчука відпустити наших заручників, щоб собі бали заробити. Моліть Бога, щоб не карав вас за упокорення терористам з Росії. А краще їдьте туди вже, поки не пізно.
Відповісти
До того,що московського патріархату в УКРАЇНІ не повинно бути!!!!Валіть в свою рашу і там розповідайте,які ви правильні і як вам тут з неправедними з КП тяжко жилося...
Відповісти
Хтось відмінив конституцію, я шось пропустив? В нас свобода віросповідання, не змішуйте політику і церкву
Відповісти
А те що ота кацапська церква налаштовує одних проти одного украіінців то це нормально!?Під час війни це фактично партизанська війна проти Украііни,і підтримувати оту церкву можуть тільки зрадники!А щодо канонічності,чи неканонічності, то за гроші можна купити і "прихід багатший" ,і будь яку канонічність!!!
Відповісти
Ніхто нікого не налаштовує, що за брехня?
Відповісти
Пан Точинський до справ та проектів єпархії не має жодного відношення. Це він усував митрополита Ніфонта від управління єпархією, він зараз усуває разом із Нафанаїлом протрієрея Валентина Марчука. А тепер приписує собі всі фестивалі. Якби не Марчук, взагалі би загнулася єпархія)
Відповісти
Там-же видно хто у тих лавах - малолітні нацики-відморозки, а тим що скажуть, те й роблять...
Відповісти
Марчук - це ти?
Відповісти
Напевно,так))
Відповісти
Все дуже просто.Не ходіть в московську церкву і вона самоліквідується.Все ж тримається на ваших грошах.А звертатися до Бога можна і дома.
Відповісти
що кацами правда очі ріже.
Лацкайте може - полехшаєт
Відповісти
добрались до церкви, давайте сносите храмы и убивайте священников
Відповісти
Молодці волиняни що підтримуєте акцію проти сатанинської кремлівської церкви КГБ. Вони рахують Волинь за Челябінську область де живуть дикі племена. В Росії виповнилося 100 років як комуністи знищили під корінь православя тому вони і лізуть сюди будуючи фейкові потьмкинські церкви для своєї статистики. Будьте уважні!!!!!!
Відповісти
Я ходжу у церкву московського патріархату... Київського не визнаю, це розкольники. Згідний має бути одна УПЦ але нехай Москва нам патріархат віддасть... А не створили псевдоцеркву...Я на стороні священиків, якщо дитина хрещена у Київському самопроголошеному патріархаті, то вона фактично не хрещена... Розумію біль батьків, але чому хрестили у КП а ховати просили МП... Всюди кричать московські попи, а чого ж до них ідете там же і КП є. Якщо я не визнаю КП то я туди і не іду .
Відповісти
Ото завдяки таким запроданцям кацапня тут і тримається!!! Киіівську митрополію воно не визнає!Ти історію читав,коли хрестилася Киіівська Русь на територіі москви стояло болото і жаби квакали,і що хочеш сказати що хрещеня проводили неканонічні священники?!А кацапня як завжди вкрало нашу Киіівську канонічність як решту історіі ,при цьому знищивши всю украіінську митрополію
Відповісти
Це у вас звідки така інформація, самі придумали?
Ніхто нічого не крав
У нас своя канонічна церква УПЦ
Нащо таке писати...абсурд просто
Вчіть історію
А не хочете, то хоч не меліть такого
У нас вільне віросповідання
У нас чудова церква, де щодня моляться за мир в Україні
За воїнів, щоб живі повернулись додому
Ви хворі чи що?
Не хочете, ходіть кудись інше, або дома моліться, але думайте за спасіння душі
Навіщо нагнітаєте і брехнею сієте ворожнечу українця до українця
Відповісти
Яка канонічна ,московська?! Якщо ви вважаєте іі нашою,то звами нема про що дискутувати!
Відповісти
Десь побачили слово " Московська"?
Окуляри може одягнути варто?
УПЦ - істинна канонічна церква України
Відповісти
30 лист. 2017 р. - Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій отримав від Російської православної церкви особливий статус для УПЦ МП, щоб підвищити її авторитет в Україні.
Відповісти
останній коментарій написала дійсно людина , яка тверезо і розумно розсуждае . і треба дійсно хоч трішки про це знати щоб так судити. ніхто нікого не заставляе в яку церкву ходити. це вибір кожноі людини . і не нам судити церкву і батюшків. до церкви ви ідете богу молитись . люди , бійтесь гніву божого ,не судіть і не будете судимі!!!! не вже люди не розуміють , що політику і бога неварто рівняти. жівіть по божих заповідях і бог сам розсудить і кожна людина буде відповідати за своі гріхи. моліться краще богу щоб достойно прожити життя .
Відповісти
Цікаво побачити як Кремль віддає підпорядкування Київської митрополії з Московського партіархату до Київського... Цього Ніколи не буде! А Ваша УПК МП - завжди буде придатком Кремля, фактично загоном політруків у рясах. Сліпці... Але ви на то заслуговуєте... Бо раби та не Божі...
Відповісти
Бог один! І він не ділить своїх ДІТЕЙ (а не рабів, як у МП) , ділить тільки сатана - на кращих і поганих..... Робіть висновки.....ВИ ділите людей? Чому?
І москалі ніколи не віддадуть "золоту жилу", даже і не мрійте, тому що вони так її "важко і підступно" здобули....
Відповісти
Ну а тепер подумайте, де логіка. Ви купуєте телевізор в Фокстроті, а несете ремонтувати його по гарантії в Comfi ? Що думаєте Вам там скажуть ? Напевне відправлять в Фокстрот. Вибачте , можливо порівняння дещо не коректне, але чому було таки не звернутись в ту церкву де й хрестили ?

Відчуття що спеціально роздувають ситуацію. Значить комусь це цікаво, хоча й ганебно використовувати таке в своїх цілях.
Відповісти
Відремонтують того телевізора,тільки за гроші...А попи скрізь бесплатно нічого не зроблять
Відповісти
Green поперекручувати майстер! Браво! Такі як ти і стояли напевно на перекритті лаври у Києві! "Нікого не чую, нічого не бачу! Ви собі поговоріть, попишіть, думати мені лінь, я собі знаю свою правду, і буду надриватися, спорити, непереконаєте!"
Ти сам( чи сама) хоч раз були в УПЦ?
Спокійна, нормальна церква!
Ніяких пропаганд, агітацій...
Прийшли помолились Богу, послухали проповідь по Євангельким читанням, хтось причастився можливо....все....і додому!
Так як і має бути в церкві....
Ви щось пишете таке...московське...кацапське...
А ви випадково не з С14? Лексика і культура спілкування точно таке як у них...
Приходьте на Божественну літургію, запрошуємо!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні