Волинянка вишиває бісером рідкісні ікони

1
7
Волинянка вишиває бісером рідкісні ікони
Виконувачка обов'язків старости села Самари-Оріхові, що в Ратнівському районі, Ольга Октисюк, окрім основної роботи, займається ще й вишиванням ікон бісером. Нині у доробку жінки - понад півсотні образів.

Про це пише видання Ратнівщина.

Раніше вона працювала на посаді секретаря сільради, потім — сільського голови.

Щодня до неї звертаються односельчани з різними питаннями, скаргами, проханнями, задовольнити які намагається швидко і якісно.

Але при цьому жінка знаходить сили і час для свого хобі — вишивання бісером. Як каже майстриня, вишивання для неї — це і відпочинок, і насолода.

Вишиває в основному ікони, які зазвичай дарує рідним. Зразки для вишивання вишукує у спеціальних журналах та інтернет-виданнях, при чому намагається відтворювати образи рідкісні й маловідомі.

У її доробку — більше п'ятдесяти ікон. Та над двома з них трудилась із особливим натхненням, адже вирішила приурочити їх до ювілейної дати — двадцятиліття освячення місцевого Свято-Покровського храму.

Це образи Покрови Пресвятої Богородиці та Божої Матері Почаїв-ської, на створення яких було використано 94 тисячі бісеринок.

Ікони оформили у різьблений золочений кіот, який став окрасою святкового богослужіння престольного свята, на якому і був освячений настоятелем протоієреєм Миколою Зданевичем.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого рідкісного не бачу.Такі схеми під вишивку і набори на кожному кроці і в кожному магазині можна купити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні