Цирк «Кобзов» звинувачують у зараженні дітей небезпечною інфекцією

0
-2
Цирк «Кобзов» звинувачують у зараженні дітей небезпечною інфекцією
У соцмережах шириться інформація про те, що відвідувачі пересувного цирку "Кобзов" на Контрактовій площі в Києві масово хворіють на кір.

Про це інформує Україна молода.

"23, 24 грудня був виступ в Кобзов. Після нього діти, які там були, зараз знаходяться з важкою формою кору в інфекційному відділенні. Коли почали з'ясовувати, практично 90% всіх, що потрапили до лікарень 5-6 січня, були на виставі в цирку 23-24 грудня", - написала Ольга Мірошниченко та опублікувала фото дитини, тулуб якої вкривають характерні для кору висипки.

Інші користувачі Facebook за декілька годин почали публікувати фото дітей із лікарень, та стверджувати, що всі діти, які захворіли на кір, були в шатрі цирку "Кобзов".

Оксана Зайцева пише, що після відвідин циркової вистави захворіли обоє її дітей: і син, який не мав щеплення, і донька, в якої вакцинація була за графіком.

Варто зазначити, що вакцини від кору не дають 100% захисту від хвороби, але при високому колективному імунітеті, коли за календарем щеплень вакцини отримуються вчасно, шанс заразитися після вакцинації знижується.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, у 2016 році вакцинацію отримали лише 45,5% дітей, ревакцинацію – 30,2%. Про загрози низького колективного імунітету інформували і лікарі з Одеси, де масовість захворювання все більше нагадує епідемію.

"Симптоми захворювання у всіх з'явилися в 29-31 числах грудня 2017. І всі до одного хворі діти (які з нами в палаті) відвідували цирк Кобзов на Контрактовій площі у різні (що виключає випадкове зараження від, тих хто сидить поруч), в період 20-25 грудня 2017 року", - інформує Тетяна Клішина.

Тетяна Клішина повідомила, що вже звернулася до Київської міської державної адміністрації з вимогою перевірити приміщення цирку "Кобзов" через поширення кору.

При цьому на форумах, присвячених здоров’ю, також з’явилася інформація про те, що дитина однієї із користувачок захворіла на кір. Про симптоми захворювання користувачка повідомляла за 4 дні до того, як в соцмережах почала ширитися інформація, що джерело інфекції - цирк Кобзов.

МОЗ України нагадує, що в Україні спостерігаємо черговий прогнозований епідемічний підйом захворюваності на кір, який пов'язаний із низьким охопленням профілактичними щепленнями дітей та з циклічністю цього захворювання.

В Одеській, Івано-Франківській та Тернопільській областях навіть забороняють невакцинованим дітям ходити до садочків та шкіл.

Кір - інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини. При цьому інфікована особа може заражати інших у період, коли хвороба ще не проявилася слабкістю, високою температурою та характерною висипкою.

"Вірус кору мало стійкий у зовнішньому середовищі - він швидко інактивується під впливом сонячного світла, ультрафіолетових променів, при нагріванні до 50 °С, ультрафіолетовому опроміненні, під впливом дезінфікувальних засобів. Але вірус кору залишається вірулентним в аерозолі протягом одної години після потрапляння з організму хворого у довкілля. При кімнатній температурі зберігає активність до 1-2 діб, при низькій температурі - протягом кількох тижнів", - повідомляє Вікіпедія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні