--> У луцькому центрі адмінпослуг - знову довжелезні черги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькому центрі адмінпослуг - знову довжелезні черги

4
7
У луцькому центрі адмінпослуг - знову довжелезні черги
У Луцькому ЦНАПі не вщухає ажіотаж за паспортами. Біля центру адмінпослуг вкотре зафіксували величезні черги.

Лучанка Ірина розповіла "Конкуренту", що за 2 хвилини, які вона там простояла, після дівчини назбиралося ще 10 людей. Тому Ірина поїхала у "Паспортний центр", що на проспекті Президента Грушевського. Там встигла взяти 61 номер і тепер очікує свого часу.

У ЦНАПі кажуть, що черги на найзатребуваніші послуги не вщухають, адже через зручні умови сюди їдуть не тільки з усієї Волині, а й України загалом.

Директор ЦНАПу Лариса Карп'як розповіла, чим зумовлена постсвяткова черга.

"Це є найзатребуваніша послуга, яка сьогодні надається в ЦНАПі – виготовлення біометричних документів, зокрема виготовлення біометричних документів для виїзду за кордон. Враховуючи те, що в нас, як кажуть, дуже комфортні умови створені, до нас їдуть зі всієї області та й України взагалі.

Відповідно, ми надаємо перевагу першим паспортам – ID-паспортам у формі пластикової картки, який зобов'язаний мати кожен громадянин із 14 років. А всім іншим талони видаємо на виготовлення закордонних біометричних паспортів", - повідомила керівник.

Та додала, що сьогодні (9 січня, - Ред.) вже видали 120 талонів, крім того 30 талонів попереднього запису на ID-паспорти були розібрані.

"Ми сформували нашу чергу таким чином, що є можливість попереднього запису але лише на ID-паспорти. Чергу регулюємо за допомогою електронного терміналу – видаємо талони, на талоні написано, на яку годину людина отримує талон.

Але обов'язково перевіряємо наявність документів, щоб не було ніяких зловживань, щоб люди не брали талончики на когось іншого. За наявності необхідних документів, видаємо талон, на якому написана година, даємо рахунки на проплату і люди вже на ту годину приходять безпосередньо для подачі документів", - розповіла Лариса Карп'як.

До того ж керівник зауважила, що навіть у суботу, 6 січня, коли центр працював до 15 години і можливо було обслужити 80 людей, охочих було вдвічі більше. І навіть сьогодні всім талонів не вистачило.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦНАП у Луцьку повинен надавати послуги виключно для мешканців міста, максимум області. Всі інші - допобачення!!!
Відповісти
Ну, можливо не так категорично, але преференції мають надаватися все-таки мешканцям міста. Це ненормально, що місцеві не можуть користуватися даним закладом в повному обсязі
Відповісти
Для мешканців області є районні паспортні столи
Відповісти
половина тих, хто там стоїть роблять паспорти аби були...
а щодо "клієнтів", які їдуть з районів та України, то таких обслуговувати потрібно в міру можливостей і лише після того, як послуги були надані особам, котрі проживають у місті...
це не нормально, коли людина повинна вистояти довжелезну чергу, щоб отримати потрібний їй документ...тим більше, що центр створювався саме для того, щоб уникнути даних речей..
це Україна, це наші люди...якщо коротко..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні