Оконські джерела – у ТОП-10 найзагадковіших місць України

0
12
Оконські джерела – у ТОП-10 найзагадковіших місць України
Оконські джерела, що у Маневицькому районі, опинилися у переліку десяти найзагадковіших місць України.

ТОП-10 найбільш загадкових явищ і природних об’єктів України, яким сучасна наука не може дати пояснення, з'явився на ресурсі Ukraine-is.com.

"Не дивуйтесь, коли на водяній гладі озера, що розкинулось в селі Оконськ, побачите два куполоподібних фонтани – це б’ють наймогутніші джерела карстових вод. І хоча озеро неглибоке – всього 3 м, точну глибину жерла самих джерел поки встановити не вдалось. Ключі настільки сильні, що щосекунди виштовхують з глибини озера 200 л води.

Крім того, водойма відома ще й температурною аномалією. Незалежно від пори року, температура води в озері незмінна і становить 8°C. Завдяки цій унікальній властивості навіть найсильніші морози не здатні скувати озеро льодом.

Ще одна загадкова властивість джерела – вода абсолютно не піддається штучному газуванню", – йдеться у публікації.

Окрім Оконських джерел, у списку – Богуславські граніти, Бушанський скельний храм, Кам’яна могила, Кам’яне село, Мавринський майдан, Печера Оптимістична, Синє озеро, Соледарське озеро, Чорне озеро.

Нагадаємо, селяни з села Оконськ Маневицького району забили на сполох у зв'язку з обмілінням Оконських джерел.

Довідково:

Оконські джерела – гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована у південній частині села Оконська Маневицького району Волинської області.

Площа 0,53 га. Статус надано згідно з розпорядженням Волинського облвиконкому від 11.07.1972 року № 255. Перебуває у віданні Науково-виробничого центру «Форель».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні