«Квітка серед гною», - активіст про Луцький замок

11
-1
«Квітка серед гною», - активіст про Луцький замок
Гори сміття, дірява стріха та аварійні мури - те, що "ховають" від туристів під час відвідин замку Любарта.

Про це у блозі на "Волинь24" написав активіст, заступник голови громадської ради при Луцькому міському голові Андрій Білан.

"Замок Любарта - це одна із найпопулярніших туристичних локацій нашого міста Луцька. Протягом року в межах замку проходять різноманітні турніри, фестивалі, святкування Дня міста - це все хороші моменти, які оживляють історичну частину міста. Все б здавалось добре, але є моменти які потрапляють в очі", - зазначає Андрій Білан.

Зокрема, стріха у замку протікає, перекриті виходи на мури через аварійний стан. Окрім того, якщо спертися на перила сходів, що ведуть на Владичу вежу, можна полетіти до низу.

При вході та довкола замку розкидане сміття. Активіст припускає, що воно, швидше за все, з ринку. Також смердить і від туалету, що на території Луцького замку.

"Що насправді побачить турист, який приїхав до Луцька, окрім лише облагородженої вхідної вежі Луцького замку? Квітка начебто цвіла та пахла, але серед гною нюхом ловився трохи інший аромат", - обурився він.

Активіст наголосив, що дирекція заповідника та відомі волиняни байдуже ставляться до реставрації замку і не доглядають його.

"Як провести фестиваль їжі, то вони тут відразу активізуються і світять своїми пузами та фейсами, як же доглянути територію Замку - так грошей і часу немає. Бо ж дирекція заповідника "Старий Луцьк" звикла виживати виключно коштом держави та лінується навіть подумати про цивілізоване суспільство, у якому люди здатні заробляти самостійно", - додав Андрій Білан.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При голові міста Миколі Романюку відбувався тижневий міжнародний форум з проблем енергоощадності. Один європейський пан відвідав Луцький замок, роздивився в висоти на базар, і зробив лаконічний висновок: "Жемчужина в навозе". Білан десь щось почув, яке пройшло через десяті-соті базарні вуста і написав: "Квітка серед гною". Трохи перегнув палицю.
Відповісти
Насправді я не чув попередніх тем і розмов, це моя думка, і це ще не весь блог, а лише анонс. Бо пора чухатися чиновникам і розпочати працювати, а не піаритися під час п'янок у замку
Відповісти
То може хай активісти скинуться і поремонтують? А то тільки шкодити і сесії зривати можуть!
Відповісти
Любарт Лучанин і буква А!!!невже соромно писати власні імена???
Відповісти
Тут немає під чим підписуватись. Не текст, а пук в воду. Загальні фрази, пережоване і давно виплюнуте.
Відповісти
Зато в тебе ім'я гарненьке)))
Відповісти
Де вони понабирали таких грамотіїв. Якщо він вміє читати, то нехай піде до замку та прочитає табличку, на якій правильно написано назву нашої твердині.
Відповісти
Князь Любарт не має жодного відношення до Луцького замку. Жодного. Це є у Вікіпедії і будь-якому матеріалі про замок. Тобто, автор не володіє предметом розмови. Може диякон писати про балет, чи двірник судити про складну нейрохірургічну операцію? Ні, звичайно. Так і білан не може судити про те, що пише. Будь-яка нормальна людина не буде судити про те, з чим зовсім не знайома.
Відповісти
так до чого тут назва замку, як фестивалі їжі вести то пузаті чиновники тут-як-тут, а от те що замок в занедбаному стані то факт!
Відповісти
Рудецького пора гнати
Відповісти
Білан правильно звернув увагу. Якби більше мешканців міста робили такі дописи, то і влада би чухалась, як підтримати замок і збільшити туристичну привабливість міста. А так всім байдуже, то і влада палець об палець не вдарить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні