Рідні загиблих в АТО лучан тепер можуть безплатно обстежуватись у приватних клініках*

0
0
Рідні загиблих в АТО лучан тепер можуть безплатно обстежуватись у приватних клініках*
У Луцьку презентували благодійну програму для родин загиблих та померлих луцьких воїнів АТО «Ніхто не забутий».

Організатором програми є голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» (ВОГО «ВОЛК») Дмитро Глазунов за сприяння ГО «Спілка воїнів АТО Волині». Говорили з близькими героїв у п’ятницю, 5 січня.



Ця програма дасть можливість лучанам, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків безкоштовно проходити обстеження та лікуватись у волинських медичних закладах, в т.ч. приватних за програмами ВОГО «ВОЛК».

Нагадаємо, ВОГО «ВОЛК» діє ще з 2004 року за принципом страхової медицини. Її членами є уже близько 10 тисяч волинян із таких підприємств як «СКФ Україна», завод «Мотор», «Укрпошта», «Волиньфарм» та інші.

Сьогодні на забезпеченні ВОЛКу стане ще 111 людей, з них 84 дорослих та 27 дітей.
Квиток Волинської обласної лікарняної каси - це перепустка майже у всі лікувальні заклади Волині, які дозволить лікуватись та проходити обстеження в державних та приватних медичних закладах області.

«На жаль, за усі роки незалежності у нашій державі так і не впровадили страхову медицину. В держави не може бути вищого пріоритету, ніж здоров’я її громадян. Для вирішення цих питань ми об'єдналися і створили свій захист –ВОЛК. І сьогодні ми хочемо поділитися із людьми, чиї сини віддали за усіх нас своє життя, тим, що маємо самі. Програма діятиме на умовах співфінансування БФ «Рідна Волинь» та ВОГО «ВОЛК». Також до неї можуть долучитись усі охочі допомогти»,- розповів Дмитро Глазунов.



Програма «Ніхто не забутий» розрахована на 2018 рік. Обстежуватись можна у державних та приватних закладах ( «Благомед», «Україно-Німецька лабораторія», «Гемомедика», «Гемо Луцьк», «Дивосил», «Центр хірургії ока Загурського»).

Усе, що потрібно буде зробити, прийшовши на обстеження, – показати на рецепшині квиток Волинської обласної лікарняної каси. Прибувши на лікування у стаціонар, квиток потрібно пред'явити старшій медичній сестрі. Вона зв'яжеться із нами та принесе вам ліки у палату», – розповів автор програми «Ніхто не забутий» Дмитро Глазунов.

«У мене на Сході загинув син. Я ще досі не прийшла до тями. Весь час лікуюсь, п’ю заспокійливе, знеболююче від головного болю. Здоров’я дуже підводить. Такі програми нам дуже потрібні», - ділиться матір загиблого воїна АТО Ольга Мандзик.

«У мене син Рустам загинув. Я дякую Дмитру Глазунову за підтримку нашої сім'ї усі ці роки. Можливо це символічно, але рівно три роки тому 5 січня 2015 відбувся вечір пам'яті нашого Рустама, організований головою фонду «Рідна Волинь» Дмитром Глазуновим»,-розповідає Антоніна Хамраєва.

Щодо лікування, то на цей рік на кожного учасника передбачили по одній тисячі гривень, якщо стан пацієнта буде важчим, то виділять 1500 гривень, по денному-500 грн.

«Лікарняна каса - це не панацея від усього, але забезпечити первинний рівень медичної допомоги спроможна», – додав Дмитро Глазунов.
Окрім цієї програми, благодійний фонд «Рідна Волинь» і ВОГО «ВОЛК» реалізовують програму «Мистецька терапія», яка спрямована на допомогу воїнам АТО, які проходять лікування в обласному госпіталі інвалідів.

На зустріч з організаторами програми “Ніхто не забутий” змогли завітали не всі її учасники. Квиток Волинської обласної лікарняної каси можна отримати за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена 12а/13.

>
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні