«Це неправда, що кажуть: «серцем відчуваю», - лучанка з серцем індійця

1
12
«Це неправда, що кажуть: «серцем відчуваю», - лучанка з серцем індійця
Вона стояла у великій скляній вітрині магазину. Симпатична, молода, голова – в чалмі. Із книгою Ніка Вуйчича. І читає, і споглядає, і насолоджується…

Ми заздалегідь домовилися про зустріч. Тому я знала, що шукаю у луцькому кафе-магазині ту, новеньке серце якої б’ється по-індійськи, – Наталку Омельчук. Читачі, мабуть, пам’ятають трепетну історію лучанки, якій на початку квітня 2017 року пересадили серце індійця.

Нагадаємо, жінці знадобилась пересадка серця, коли вона вагітною захворіла на грип. Хвороба вразила цей надважливий орган, а новонароджене дитя, на жаль, померло.


– Як обіцяла, виберуся з реанімації – і гайда в рідні стіни на фотосесію, – усміхається дівчина, і ми обіймаємося, ніби найрідніші люди у світі, хоча й бачимося вперше (у липні сповідь зі стін реанімації писалася у вайбері). Життєдайна енергія вирує у грудях Наталки.

– Найбільше я боялася, що перестану любити та відчувати так, як із своїм сердечком…

– І що?

– Ні! Нічого не змінилося. Усі мої відчуття, стереотипи, вподобання – все непорушне. Це неправда, що кажуть: «серцем відчуваю»… Я душею відчуваю. А серце – орган, який забезпечує людині повноцінне функціонування. Для мене ж це мегадорогоцінний орган, який я змушена «тримати в грудях».

– Як це – «тримати в грудях»?

– Медикаментозно, – дівчина дістає різнокольорові таблетниці і демонструє мені.
– Таблетниця розрахована на 2 дні! Це називається імуносупресія. Мушу приймати препарати, щоб мій імунітет не з’їв донорське серце. А також для шлунку та від тахікардії…

Щоб виявити, чи немає відторгнення донорського серця, Наталці раз на півроку потрібно робити біопсію. Електрод для біопсії коштує сьогодні 13,5 тисячі гривень. А також потрібні кошти на супутні аналізи, які також недешеві.


– Наталко, інфекція відступила після оперативного втручання?

– Так, завдяки дорогим препаратам, а також хорошим спеціалістам у білих халатах і неодмінно моїм волинянам, які підтримали мене і морально, і матеріально, інфекцію подолано. Проте, аби не піддатися ризику, я приймаю препарат вартістю 26000 гривень. Одна таблетка коштує 433 гривні 33 копійки.

– Скільки ж коштує місяць життя із новеньким серцем?


– Приблизно 7-8 тисяч гривень. Чоловік працює, не покладаючи рук. Мама (інвалід І групи) відкладає теж мені, проте…

– Чалма – новий імідж? – намагаюся розрядити атмосферу.


– Ні, наслідки лікування…

– Мрієш?..

– Дуже зацікавилася індійською культурою. Не дивно, що манить мене туди.

– А що ти читала, коли чекала на зустріч?

Ніка Вуйчича (християнський проповідник, мотиваційний тренер, народився без рук і ніг, частково була одна стопа з двома пальцями, що дозволило йому в подальшому навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати – ред.). Була на його лекціях у Києві. Це щось надзвичайне, що трапилося зі мною останнім часом! Мрію теж написати книжку. Аби допомагати таким, як я. Аби піднімати дух і боротися разом! Вірю в це і вже почала писати.

Іванна НАЗАРЧУК-КАМЕЦЬ

P.S. Друзі, давайте допоможемо лучанці, яка живе із серцем індійця. Хто має, хоч найменшу можливість, долучайтеся. Нехай у різдвяний тиждень стаються дива!

Номер картки «Приватбанку»: 4149 4978 7152 2928 (Омельчук Наталія Сергіївна).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Бог Вам терпіння та міцьного ЗДОРОВ*Я .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні