Луцька молодь захопилась кримінальною субкультурою

6
-3
Луцька молодь захопилась кримінальною субкультурою
Останнім часом в Україні набирає популярності нова кримінальна субкультура, відома під назвою «АУЄ» - «Арештантський уклад єдиний». Виявилось, що її прихильники вже є навіть у Луцьку.

РУХ «АУЄ» ЗАРОДИВСЯ В РОСІЇ

Декілька років тому у в’язницях Сибіру почали утворюватися кримінальні угрупування, які з зони контактували з місцевою шпаною для того, щоб налагодити систему обміну. Продукти, гроші, товари в’язні отримували від «малоліток» передачками, а натомість пропонували свій авторитет та захист.

В’язні склали умовну конституцію та закони, за якими продовжували жити, навіть, коли вийшли на волю. Згодом, кримінальні поняття пішли у маси. Люди, які відбули покарання, по закінченню строку займалися пропагандою зеківської ідеології серед дітей та підлітків.

За роки існування неформальних організацій «АУЕ» отримав своїх послідовників та фанатиків в Україні.

ЧИМ «АУЄ» ЗАМАНЮЄ ПІДЛІТКІВ

До ауєшників дітей притягує авторитет та відчуття вседозволеності. Шкільні хулігани, колишні гопники, вандали та просто підлітки, які вважають себе блатними, роблять усе, щоб отримати захист та допомогу від кримінальних авторитетів.

Новими героями дітей стали не Рембо та Термінатор, а «блатні пацани з зони».

Найчастіше до кримінального руху потрапляють діти з малозабезпечених та неблагополучних сімей. Ще частіше ауєшниками стають діти, в чиїх сім’ях є родичі, котрі відбували покарання у тюрмах. Дядько чи хрещений, який відсидів строк, може показати, наскільки «круто» було сидіти, і діти ведуться.

Дворова шпана швидко приманює до своїх банд ровесників, за рахунок чого субкультура і процвітає. Підлітки отримують підтримку та захист з боку місцевих авторитетів. А ті – використовують молодь у власних цілях. Підлітки займаються вандалізмом, крадіжками, розбоями.
Гараж в мікрорайоні ЛПЗ
Гараж в мікрорайоні ЛПЗ

ПРОПАГАНДА В ІНТЕРНЕТІ

В Україні ця субкультура, поки не настільки поширена, як у сусідній державі. В основному прихильники кримінальних понять пропагують свою ідею в соціальних мережах та на форумах.

У різних спільнотах «Вконтакте» та у Facebook нараховується близько 200 000 підписників, з них 80 000 – українці. Волинських підписників у таких пабліках від 400 до 1500.

Пацанські цитати та пости на кримінальну тематику набирають тисячі лайків та схвальних коментарів від людей, більшості з яких немає навіть 18 років.

«АУЄ» У ЛУЦЬКУ


Останнім часом на стінах луцьких під’їздів та гаражів з’являються тематичні написи: «АУЕ», «А.С.А.В», «Смерть мусорам», «Фарту масти». Це свідчить про те, що молодь не лише цікавиться цією кримінальною субкультурою. Більше того – поширює її ідеї.

21- річний Валерій, який нещодавно вийшов з колонії, розповів про ситуацію з «АУЕ» у Луцьку.

«Коли я ще був там, сидівші по пару ходок, мали якісь свої закони, поняття, замашки. Тільки малоліток вони не чіпали. І про «АУЄ» чули, і про порядок говорили, але за межі зони воно не виходить. Хто б там що не говорив, реальних АУЄшників про яких я чув, в Луцьку бути не може. Це можуть бути діти, які підсіли на моду і розмальовують під’їзди чи зупинки закликами. Не має кому підтримувати цих підлітків, не має стільки сидівших, як в інших регіонах», - каже чоловік.

«Тільки от ці діти грають в такі ігри, яких не розуміють. Усвідомлюючи себе блатними, вони можуть натворити біди», - додає він.

Ігор Тітков
У луцькому під'їзді
У луцькому під'їзді
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Захоплення тюремною гомосексуальною культурою, слухаючи гомосексуальний шансон.
Відповісти
аж дух перехоплює від радості сидіти в маленькій камері з десятьма чи хз скількома зеками :))) Дихати разом колективним пердіжом і слухати ті самі байки десять років...романтика ще та! :))) Кольсчік накалі мнє купала.....Ех Шарік,я как і ти біл на цепі..Шарік ,рубал хазяйскіє харчі...
Відповісти
У всі часи були і є прошарки молоді які захоплювалися "зековським романтизмом", а все тому що більше нічого цікавого для них не було...
Відповісти
дурналісти які вчора писали про синіх китів, нові опуси генерують)
Відповісти
Этим увлекаются до первой ходки в тюрьму или хотя бы СИЗО. Потом романтизм улетучивается и остается или страх или цинизм---в зависимости от поведения полиции по отношению к малолетками.Я лично благодарен за мудрость полиции м. Киверцы!
Відповісти
Не путайте! Футбольна, фанатська термінологія типу ACAB немає до всяких АУЕ, Хуяє і інших маргінальних бидлотечій, які приходять з расії, ніякого відношення!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні