Турист, комік, олігарх: 15 персонажів волинської політики 2017 року

3
12
Турист, комік, олігарх: 15 персонажів волинської політики 2017 року
Політичне життя Волині у 2017 році було насичене неоднозначними й, безумовно, цікавими подіями, які породили нових чи повернули призабутих героїв.

Хтось запам’ятався надприбутками, дехто проявив себе в ролі майстерного бійця чи експерта з гумору. Одні, піклуючись про громадян і своїх виборців, активно доглядали за деревами, інші – вистеляли доріжки чужою бруківкою.

Пропонуємо познайомитися з політиками, чиновниками й іншими особами на Волині, які у 2017 році опинялися в центрі уваги, чим заслужили на почесне звання від видання «Волинь24»
.

«АСФАЛЬТОУКЛАДАЛЬНИК РОКУ»

Рівні дороги і застелені бруківкою пішохідні доріжки – мабуть, головний девіз родини Козюр: луцького депутата Андрія Козюри та його батька Григорія Козюри.

Імовірно, притримуючись саме цього принципу, батько обранця луцької громади вирішив без дозволу взяти трішки бруківки, якою викладали дорогу поряд з його будинком.



Один зі свідків цього інциденту розповів, що зникло близько 5 квадратних метрів бруківки. Хоча сам Григорій Козюра переконував: взяв лише 14 штук і ними, на прохання сусідів, вистелив пішохідну доріжку, аби дітям було зручніше ходити до школи.

Дуже благородно. Прикро лише, що правоохоронці не розібралися і звинуватили батька депутата у крадіжці. Знали би вони, для чого пан Козюра взяв цю бруківку, точно б вдалося уникнути непорозуміння.

Але, як каже Григорій Козюра: «Сталося так, як сталося».

Андрій та Григорій Козюри – «АСФАЛЬТОУКЛАДАЛЬНИКИ РОКУ»
Андрій та Григорій Козюри – «АСФАЛЬТОУКЛАДАЛЬНИКИ РОКУ»


«ОЛІГАРХ РОКУ»

Здивував усіх надприбутками ще не так давно безробітний, а віднедавна мільйонер Микола Федік.

Якщо у 2015 році луцький депутат-«свободівець» роботи не мав, то у електронній декларації за 2016 рік він вказав, що заробив 1 мільйон гривень.

Якщо врахувати, що підприємцем Микола Федік став 28 липня 2016 року, то виходить, що він «наколотив» мільйон менше ніж за півроку.

«Підвернулася можливість», – так депутат пояснював свої прибутки. Він розповів, що займався наданням обладнання в оренду й різних послуг.

За бізнесову хватку і стрімкий фінансовий злет Микола Федік став переможцем в номінації «Олігарх року».

Микола Федік – «ОЛІГАРХ РОКУ»
Микола Федік – «ОЛІГАРХ РОКУ»


«МОДНИК РОКУ»

Є речі, які, здається, ніколи не виходять з моди і є неодмінною складовою гардеробу поважних панів і панянок. Мова про верхній одяг довгого крою – пальто.

Його носили дворяни в Англії чи секретарі компартії в СРСР, його одягають ділові люди і сьогодні.

У 2017 році елегантним коричневим пальто запам’ятався й луцький політик – радник міського голови Ігор Поліщук.

У цьому вбранні на фотографіях поряд з колегами з міськради він виглядає напрочуд солідно і поважно.

Саме завдяки цьому пальто Ігор Поліщук заслужив перемогу в номінації «Модник року»

Ігор Поліщук – «МОДНИК РОКУ»
Ігор Поліщук – «МОДНИК РОКУ»


«ЧОРНИЙ ПОЯС РОКУ»

Повалити людину з одного поштовху – зможе не кожен. А депутат Євгеній Ткачук – може.

Це він продемонстрував на одній із сесій міської ради. Від його легкого штовхана на стіл з легкістю метелика пурхнув кремезний активіст Сергій Рижков.

«Шановні журналісти, ви бачили, що я практично не доторкнувся до нього, а він – 150 кілограм, залетів на стіл. Це просто смішно», – виправдовувався депутат.

Але Сергію Рижкову не смішно.

І хтозна, які ще прийоми є в арсеналі Євгенія Ткачука. Можливо, він може «вирубити» супротивника одним лише поглядом, навіть не доторкнувшись до нього?

Цим надефективним ударом депутат забезпечив собі звання «Чорного поясу року».

Євгеній Ткачук – «ЧОРНИЙ ПОЯС РОКУ»
Євгеній Ткачук – «ЧОРНИЙ ПОЯС РОКУ»


«КОМІК РОКУ»

Почуття гумору – це цінне вміння, за допомогою якого можна справити враження чи навіть зробити собі кар’єру.

Цього року активно плекав комічний жанр на Волині депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін.

Цей депутат може привернути увагу не лише жартівливими висловлюваннями, як от «Прі Януковічє лучшє жилося» чи «Викідивайтє сучку», але й вразити екстравагантною краваткою із російською символікою чи прийти на сесію у яскраво-рожевому піджаку.

За плідну працю на ниві комізму Микола Дендіберін заслуговує на звання «Коміка року».

Микола Дендіберін – «КОМІК РОКУ»
Микола Дендіберін – «КОМІК РОКУ»


«САДІВНИК РОКУ»

Сьогодні багато хто говорить про загрозу екологічної катастрофи: масове забруднення повітря, кліматичні аномалії. Втім, не всі бажають помічати небезпеку.

Та на щастя, у Луцьку є люди, які не лише помічають, але й роблять конкретні кроки для збереження флори міста.

Нагороду «Садівник року» отримує депутат Микола Яручик.

Адже у той час, коли депутати чубилися в міськраді, саме він офіційно заявив: йде білити дерева. Політик пообіцяв, що відзвітується про це у Facebook. І обіцянку виконав, побіливши 155 фруктових дерев.

Микола Яручик – «САДІВНИК РОКУ»
Микола Яручик – «САДІВНИК РОКУ»

Депутат, як і обіцяв, прозвітувався про свою роботу
Депутат, як і обіцяв, прозвітувався про свою роботу


«ТУРИСТ РОКУ»

Женева, Амстердам, Рига, Ібіца – ні, це не урок з географії. Це міста, в яких останнім часом побував голова Волинської облради Ігор Палиця. І цей перелік – далеко не повний.

Посадовець уже встиг прославитися своєю непосидючістю і небажанням протирати штани в робочому кабінеті. Там він буває вкрай рідко, а найбільше полюбляє проводити час у швейцарській Женеві, де має власний маєток.

За 2017 рік Ігор Палиця, як мінімум, півроку провів за кордоном. Такій туристичній активності може позаздрити будь-який любитель подорожувати.

Звання «Турист року» – Ігорю Палиці.

Ігор Палиця – «ТУРИСТ РОКУ»
Ігор Палиця – «ТУРИСТ РОКУ»


«ГОЛОВНИЙ ТУШКОБОРЕЦЬ РОКУ»

Самотужки кинутися в бій проти п’яти супротивників – може лише сміливець.

Неначе справжній богатир виступив проти депутатів-перефарбованців Артем Запотоцький, який очолив рух за їхнє відкликання.

Обранець луцької громади завдав кількох болісних ударів депутатам-відкликанцям Євгенію Ткачуку, Олександру Козлюку, Сергію Булі, Костянтину Петрочуку та Аркадію Соломатіну. Зокрема, йому вдалося зібрати необхідну для початку процедури позбавлення мандатів кількість підписів від лучан.



Щоправда, міськвиборчком звів усі зусилля нанівець, штучно загальмувавши процедуру і спрацювавши на користь депутатів, яких прозвали тушками.

Але за докладені зусилля і сміливість Артем Запотоцький заслуговує на звання «Головного тушкоборця року».

Артем Запотоцький – «ГОЛОВНИЙ ТУШКОБОРЕЦЬ РОКУ»
Артем Запотоцький – «ГОЛОВНИЙ ТУШКОБОРЕЦЬ РОКУ»


«БУДІВЕЛЬНИК РОКУ»

Нещодавно відзнаку за внесок у розвиток міста отримав луцький депутат Сергій Була.

Нагородили його за те, що дав гроші на реконструкцію однієї з алей у центральному парку Луцька.

Утім, «прославився» бізнесмен і скандальним будівництвом, через яке почала тріскатися сусідня багатоповерхівка.

Луцький «Егоїст», до якого причетний депутат Сергій Була
Луцький «Егоїст», до якого причетний депутат Сергій Була


Сергій Була є власником землі, а також перших двох поверхів житлового комплексу «Егоїст», будівництво якого довгий час відбувалося з відхиленнями від затвердженого плану, через що було зупинене. І попри те, що забудовник зумів отримати новий дозвіл на будівництво, роботи на об’єкті практично не виконують.

Сергій Була – «БУДІВЕЛЬНИК РОКУ»
Сергій Була – «БУДІВЕЛЬНИК РОКУ»



«КІНОЛОГ РОКУ»

Історію вуличного пса Біма знає, мабуть, кожен лучанин. Донедавна він жив на вулиці Лесі Українки. Але трапилося так, що собаку забрали до притулку. Багато хто встиг полюбити цього песика.

Серед його фанатів опинилися й луцькі чиновники – заступники мера Григорій Недопад та Костянтин Петрочук. Коли Бімові знайшли господарів, вони вирішили особисто відвідати його та подивится, як йому живеться на новому місці.

Костянтин Петрочук так приязно обіймав чотирилапого товариша, що не міг не заслужити звання друга собаки – «Кінолога року».

Костянтин Петрочук – «КІНОЛОГ РОКУ»
Костянтин Петрочук – «КІНОЛОГ РОКУ»


«В.О. РОКУ»

Цей рік був багатим для Луцька на виконувачів обов’язків міського голови. Та найдовше на цьому посту вдалося закріпитися «батьківщинцю» Григорію Пустовіту.

Очевидно, що політика цілком влаштовує роль виконувача обов’язків і на те, щоб позбутися цієї приставки, він абсолютно не розраховує.

За самовіддане виконання обов’язків Григорій Пустовіт заслужив на звання «В.о. року».

Григорій Пустовіт – «В.О. РОКУ»
Григорій Пустовіт – «В.О. РОКУ»


«МІСІС РОКУ»

Таке почесне звання не отримаЛА, як можна було подумати, а отримав заступник Луцького міського голови Олександр Рачков.

Чиновника прозвали так представники міжнародної організації Рада Європи під час відвідин заходу, який відбувся у португальському Лісабоні.

У документі з переліком учасників заходу навпроти імені Rachkov Oleksandr виявилося скорочення «Mrs». Так в англійській мові позначають статус одруженої жінки.



Тож місіс Рачков відвідував (-ла) міжнародну подію з містером Поліщуком, радником міського голови.

Невідомим залишається лише той факт, чим частувався Олександр Рачков під час фуршетів: вином чи все ж таки чимось міцнішим.

Олександр Рачков – «МІСІС РОКУ»
Олександр Рачков – «МІСІС РОКУ»


«ПАЦІЄНТ РОКУ»

Різке погіршення здоров’я, сім гіпертонічних кризів і ноші…таке лихо спіткало керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара відразу після того, як його затримали працівники СБУ через підозру у незаконному стеженні.

Свою стурбованість з цього приводу вирішили висловити чимало політиків. Десятки місцевих депутатів із одного політичного табору, а також нардепи Ірина Костанкевич і Юрій Савчук були готові взяти Тиводара на поруки.

І незважаючи на підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу, суддя визнав необґрунтованим клопотання Служби безпеки України про арешт Тиводара. Йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і заборони покидати місто.

Навіть під час суду хворий лежав на ношах з гіпертонічним кризом.

Стан здоров’я Тиводара зацікавив багато волинян, саме тому він заслужив звання «Пацієнта року».

Олександр Тиводар – «ПАЦІЄНТ РОКУ»
Олександр Тиводар – «ПАЦІЄНТ РОКУ»


«ЗОЛОТИЙ СКАЛЬПЕЛЬ РОКУ»

Кажуть, що робота медика в Україні – не надто прибуткова. В першу чергу це поклик душі і служіння на благо людей.

Проте вирішив поламати стереотипи головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

В електронній декларації, яку той опублікував на початку 2017 року, медик вказав близько 30 мільйонів гривень заощаджень.

Ці гроші, правда, належать не тільки йому, але й чотирьом членам його сім’ї, які, як виявилося, також працюють в медичній галузі.

Іван Сидор – «ЗОЛОТИЙ СКАЛЬПЕЛЬ РОКУ»
Іван Сидор – «ЗОЛОТИЙ СКАЛЬПЕЛЬ РОКУ»


«СПЕЦАГЕНТИ РОКУ»

На Волині з’явилося ЦРУ. Тільки це не представництво головного розслідувального управління США, а таки волинське ЦРУ. Ця абревіатура розшифровується як «центр розвитку урядування».

На чолі ЦРУ Волині – відоме у Луцьку тріо: Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця.

Ці хлопці, які мають чималий досвід роботи у міській раді, вирішили взятися за нинішню владу. Вони розповіли, що слідкуватимуть за діяльністю луцьких чиновників, вказуватимуть на їхні помилки і коли буде потрібно – спрямовуватимуть у правильне русло.

Тріо «Волинського ЦРУ» – «СПЕЦАГЕНТИ РОКУ»
Тріо «Волинського ЦРУ» – «СПЕЦАГЕНТИ РОКУ»


Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
3 останні - хабарники і казнокради. Їх місце в тюрмі!
Відповісти
Прикольно - "місіс року". А було б ще прикольніше "місіс з яйцями".
Відповісти
Була_ аферист року, кидалово року, ну точно не будівельник. Як він ще ходить по світу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні