«Укрзалізниця» будуватиме колію за кошти європейського банку

0
-1
«Укрзалізниця» будуватиме колію за кошти європейського банку
Європейський банк реконструкції та розвитку планує надати "Укрзалізниці" кредит розміром у 150 мільйонів євро. Гроші підуть на будівництво колії "Долинська — Миколаїв — Колосівка".

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури, - пише Newwest.

Представники ЄБРР підписали з керівництвом "Укрзалізниці" та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном договір про надання кредитних коштів.

"Головною метою підписання Гарантійної угоди є залучення до "Укрзалізниці" кредитних коштів ЄБРР в обсязі 150 мільйонів євро", — йдеться в повідомленні відомства.

Загальна вартість проекту будівництва нової колії становить орієнтовно 300 мільйонів євро. Другу половину коштів надасть Європейський інвестиційний банк, з яким підписали відповідну угоду в грудні минулого року.

"Це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів в напрямку миколаївських портів; підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20-25% і, відповідно, скоротити термін доставки вантажів. Також нова колія дозволить суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані з поліпшенням організації руху поїздів", — написав Володимир Омелян у Фейсбуці.

Міністр наголошує: будівництво нової колії створить понад 300 робочих місць.

Міністр інфраструктури подякував Президенту України за "миттєву реакцію та невідкладне підписання потрібного розпорядження".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні