Кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину треба посилити, - головний сбушник Волині

1
5
Кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину треба посилити, - головний сбушник Волині
Співробітникам СБУ разом з іншими правоохоронними та органами влади вдалось припинити системний незаконний видобуток бурштину на Волині ще у 2015 році.

Саме ж явище незаконного видобутку бурштину на Волині розпочалось у 2014 році. Про це розповів керівник СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк 29 грудня в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", - пише Конкурент.

У 2015 році співробітники СБУ разом з іншими оперативними працівниками вилучали мотопомпи і затримували бурштинокопачів. Тоді було понад 20 кримінальних проваджень скеровано до суду.

Втім поодинокі факти незаконного видобутку бурштину на Волині ще документуються Нацполіцією.

На Волині не припиняється робота зі встановлення осіб, які займаються скупкою чи збутом бурштину, який в подальшому намагаються переправляти за кордон.

"В поточному році ми затримали осіб, які хотіли тонну бурштину переправити до країн Європи. Бурштин вартістю в понад мільйон доларів США ми в них вилучили", – розповів Юрій Фелонюк.

На його думку, для того, щоб більш ефективніше протидіяти цим проявам, потрібно посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СБУшник погано знає законодавство, за розкрадання корисних копалин є стаття, три роки тюрми.... але прокурори чомусь це оминають.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні