ТОП-10 цитат президента Трампа та його команди про Україну в 2017-му

0
-1
ТОП-10 цитат президента Трампа та його команди про Україну в 2017-му
Прихід на посаду президента США Дональда Трампа цього року знаменував новий етап у міжнародній політиці США стосовно України.

Що говорили про Україну Трамп та його нова команда в 2017 році?

Українська служба «Голосу Америки» зібрала для Вас десятку найбільш резонансних заяв.

1. Виступаючи на велелюдній площі в Варшаві цього липня, президент США Дональд Трамп наголосив на основних загрозах, які стоять перед західною цивілізацією.

«Ми закликаємо Росію припинити дестабілізуючі дії в Україні», – заявив Трамп у промові.

2. Під час вітального слова для преси, перед зустріччю Трампа з Петром Порошенком 21 вересня в Нью-Йорку, президент США дуже оптимістично оцінив економічний потенціал України.
«Компанії достатньо потужно йдуть зараз до України. Вони бачать там надзвичайний потенціал. Піклуйтеся про них», – закликав Трамп Україну.


3. Гасло Трампа «Америка понад усе» не означає «Америка наодинці» . Це був основний мотив європейського турне віце-президента США Майка Пенса в липні, під час якого нова команда Трампа, серед іншого, узгоджувала свою позицію з питання України зі своїми європейськими союзниками.

«Президент дав чітко зрозуміти, що дестабілізуючі дії Росії, її підтримка злодійських режимів, її дії в Україні – все це неприйнятно», – заявив віце-президент Пенс, наголосивши на підтримці України з боку США.

4. «Хай черговий рік принесе мир, добробут і поступ для народу України», – заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, вітаючи Україну з Днем Незалежності.


5. Серед заяв звучало і розчарування сповільненням антикорупційних реформ в Україні.

«Немає сенсу Україні боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу корупції», – заявив Рекс Тіллерсон протягом засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі в березні 2017 року. Він наголосив на важливості забезпечення незалежності антикорупційних інституцій в Україні.

6. Очільник Пентагону коротко і влучно наголосив на позиції США стосовно України.

«Не сумнівайтеся, Сполучені Штати підтримують Україну», – заявив міністр оборони США Джим Маттіс під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком в серпні 2017 року.


7. Маттіс послідовно підтримував ідею надання летальної зброї Україні для самозахисту.

«Оборонна зброя нікого не провокує, якщо ти не є агресором. А Україна явно не є агресором, оскільки бойові дії відбуваються на її території», – наголосив Маттіс, перебуваючи в Києві.

8. Перший закордонний візит після призначення на посаду заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Аарон Весс Мітчелл здійснив до України.

«Я хотів би наголосити на незмінній вірності США ідеалам Майдану, котрі відображаються як у конфлікті, що точиться на сході, так і у зусиллях продовжувати реформи в Україні», – ці слова Мітчелл промовив, відвідавши меморіал на честь героїв Небесної Сотні в Києві.

9. Невтомний спецпредставник США з питань України Курт Волкер провів численні зустрічі в Україні та Європі, а також переговори з Росією в 2017-му, намагаючись окреслити дипломатичні шляхи врегулювання конфлікту на сході України. Волкер переконаний, що конфлікт об'єднав Україну.


«Цей конфлікт створив більш з’єднану, більш націоналістичну, більш антиросійську і найбільш схильну до Заходу Україну, ніж будь-коли раніше», – наголошував Волкер в жовтні.

10. США засвідчували підтримку України і в рамках міжнародних організацій, наполягаючи на збереженні режиму санкцій проти Росії аж до виконання Мінських домовленостей.


«Ми продовжуємо просувати Мінські угоди. Ми їх (санкції) не скасовуємо, ми і надалі зберігатимемо сильну позицію щодо цього», – заявила посол США до ООН Ніккі Гейлі, виступаючи на слуханнях у Комітеті Палати представників із закордонних справ про взаємодію Сполучених Штатів з ООН в червні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні