Без вікон і з дірявими матрацами: в’язні скаржаться на жахливі умови в Маневицькому СІЗО

0
5
Без вікон і з дірявими матрацами: в’язні скаржаться на жахливі умови в Маневицькому СІЗО
Адвокат одного з ув’язнених, який перебуває у Маневицькому СІЗО, розповіла про умови, в яких живуть затримані.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Віднедавна – у Маневичах частина луцького СІЗО. З 18 грудня там утримують в’язнів (12 людей), які у Луцьку чекали закінчення слідства за різними справами у слідчому ізоляторі. Через переповненість Луцького СІЗО у Маневичі перевели в’язнів, яким до судів географічно ближче до райцентру.

За словами адвоката Олени Поліщук, її клієнт розповів, що у вікнах камер відсутнє скло, матраси відсирілі, температура занадто низька. Такі умови суперечать усім держстандартам, адже у приміщенні температура повинна бути не нижчою 16 градусів, зауважує адвокат.

Окрім того, чоловіки привезли з собою пледи та обігрівач, котрі їм у перші дні не віддавали. Постільна білизна, видана працівниками СІЗО, виявилася непридатною до використання. Ув’язнені сплять на металевих пружинних ліжках одягненими, вкриваючись тонкими пледами.

Прокоментували цю ситуацію у прокуратурі Волинської області: в’язні на умови проживання прокурорам не скаржились. Там запевняють, що в холоднішу камеру внесли конвектор, а тріснуте вікно замінили.

Нагадаємо, нещодавно в луцькому СІЗО помер в’язень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні