«Ми наближаємося до межі» - Бондар про колотнечу в облраді

3
5
«Ми наближаємося до межі» - Бондар про колотнечу в облраді
Через конфлікт і взаємопоборювання між представниками виконавчої влади і обласною радою на Волині страждати можуть цілі галузі обласного господатва і великі соціальні групи населення – вважає депутат Волинської обласної ради, голова фракції БПП «Солідарність» Володимир Бондар.

Про це Бондар пише у блозі на Волинь24.

Нагадаємо, під час сесії обласної ради у понеділок, 18 грудня обранці не змогли затвердити обласний бюджет на 2018 рік.

“Це не перший прояв певної внутрішньої напруги, котра панує в нашому депутатському корпусі. дається також взнаки системний конфлікт між представниками виконавчої влади і власне обласною радою” – нагадує Бондар.

“В якісь моменти різні точки зору на обговорювані рішення і справді дають можливість глибше з’ясувати суть питання, вдосконалити документи, підвищити якість рішень. Проте, чим далі триває взаємопоборювання, тим деструктивніших форм воно набуває. Ми наближаємося до тої межі, коли ця боротьба може стати руйнівною, спричинити незворотні наслідки для цілих галузей обласного господарства, для великих соціальних груп волинян чи окремих територій” – каже політик.

“Саме на цій межі ми балансували на бюджетній комісії, засідання якої також відбулося в день сесії, і мало на меті погодити розподіл стабілізаційної дотації для міст, районів та територіальних громад” – пише Бондар.

“Усі, хто має певний досвід у системі державного управління чи місцевого самоврядування, добре розуміють своєрідну делікатність кожного фінансового рішення в цей період. З одного боку, для місцевих бюджетів будь-який додатковий ресурс є критично важливим, з іншого, аби провести всі операції в правовому полі, встигнути не лише реалізувати кошти, але й забезпечити належну звітність, рішення потрібно ухвалювати дуже швидко, уникаючи непродуктивних дискусій” – вважає Володимир Бондар.

“Можливо, окремі колеги мають підстави ображатись на мене за доволі різкі висловлювання на тому засіданні, але я переконаний, що не ухваливши того, по суті формального, рішення про погодження розподілу дотації ми створили дуже небезпечний прецедент. Ми продемонстрували, що можна заходити за своєрідну «червону лінію» здорового глузду і практичної доцільності” – каже він.

“Очевидно, зусиллями виконавчої влади, зокрема, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, «авральними» заходами органів місцевої влади, ситуацію буде вирішено і кошти надійдуть за призначенням, але дорогоцінних днів, коли ці процеси могли відбутись у спокійному робочому форматі, ніхто не поверне” – наголошує Бондар.

“На жаль, ситуація не є локальною або винятковою. Це лише один із проявів напруги і взаємопоборювання, про які я вже говорив вище. Саме тому, коментуючи перебіг подій в обласній раді для засобів масової інформації, озвучив тезу про «крок назад», який ми всі маємо зробити” – пише голова фракції БПП «Солідарність».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З палицею і його підтримкою ми вже переступили межу, опинились в ямі і риємо в ній ще одну яму.
Відповісти
А ще наближаємось до межі, що скоро не залишиться жодного дуба в лісі, де можна було б вас і Палицю повішати за корупцію, бо Колісник і його поддєльніки уже майже усе вирізали.
Відповісти
Що ви тулите Палицю до корупції в області? Добре відомо хто творив ту корупцію в області , "підставляючи" плече владі президентів всіх часів і отримував нагороди. Правильно робить Палиця ,що бореться з тою владою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні