--> Театру на Волині пропонують присвоїти ім'я Богдана Берези | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Театру на Волині пропонують присвоїти ім'я Богдана Берези

0
-4
Театру на Волині пропонують присвоїти ім'я Богдана Берези
Аматорському театру Володимир-Волинського районного будинку культури пропонують присвоїти ім'я відомого на Волині театрала Богдана Берези.

Про це у Фейсбуці повідомив Григорій Гороть, - інформує Радар.

Ця ініціатива належить двом військовим із Володимира-Волинського, які перебувають зараз у зоні АТО на Донеччині, - Вадимові Франасюку та Андрієві Шарку.

"Давайте всі разом зробимо добру справу і підтримаємо наших військових, які перебувають в зоні АТО", - пише Григорій Гороть.

Вони вже і звернення писали до керівництва Володимир-Волинського РБК, проти поки жодної реакції немає.

"Це ж треба – наші військові з Донецької області пишуть звернення про присвоєння театру імені Богдана Берези, а у Володимирі на це якби і не реагують", - ідеться у повідомленні.

Наразі активісти написали звернення й занесли його до редакції газети «Місто вечірнє», аби зібрати підписи на підтримку цієї ініціативи.

Усіх охочих просять зайти у редакцію та підписати звернення.


Окрім того, Григорій Гороть висловив ідею на будівлі РБК розмістити меморіальну дошку Богданові Березі та назвати його іменем вулицю у Володимирі.

Довідково:

Богдан Степанович Береза народився в с. Середпільці Радехівського району Львівської області в селянській родині.

Спеціальність театрального режисера, про яку мріяв з дитинства, почав здобувати спочатку у Львівському культосвітньому училищі, а згодом у Харківському інституті культурі, який закінчив у 1971 році, отримавши диплом про вищу театральну освіту.

Молодий спеціаліст одержав направлення на роботу на Волинь, в обласний Будинок народної творчості, але незабаром був призначений на посаду директора Володимир-Волинського районного будинку культури. Саме там розкрився талант молодого режисера.

Організована ним агіткультбригада, яка виступала на самодіяльних сценах області і здобувала призові місця на республіканських і обласних конкурсах, стала основою самодіяльного театру-студії Володимир-волинського будинку культури. За високий художній і виконавський рівень театру-студії було присвоєно звання «народного».

У 1986 році Богдан Степанович отримав призначення на посаду директора Волинського обласного музично-драматичного театру, а від 2002 року — також художній керівник театру.

Богдан Береза нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, почесними відзнаками Міністерства культури і туризму України.

Помер 4 грудня 2010 року в Луцьку на 63-му році життя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні