--> Хрест і дитина, нанизана на вила: поляки придумали новий монумент жертвам Волинської трагедії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хрест і дитина, нанизана на вила: поляки придумали новий монумент жертвам Волинської трагедії

10
-1
Хрест і дитина, нанизана на вила: поляки придумали новий монумент жертвам Волинської трагедії
У польському місті Торунь пропонують встановити монумент жертвам Волинської трагедії. Він зображує стилізованого орла, в якого закомпоновані хрест і дитина, нанизана на вила.

Проте науковці та спеціалісти з міжнародних відносин переконують: пам'ятник несе негативний зміст і його встановлювати не можна, повідомляє Gazeta.ua із посиланням на Wiadomosci.onet.pl.

Про його встановлення заявив польський священник Тадеуш Ридзик.

Пам'ятник виготовили в польських Глівицях. Він чекає на остаточну обробку.

Польські експерти, що спеціалізуються на відносинах з Україною, переконані, що пам'ятник негативно вплине на відносини двох країн. Такої думки притримуються Катажина Печинська-Наленч, директор програми Open Europe Фонду Стефана Баторія Адам Бальцерові з кафедри східноєвропейських досліджень Варшавського університету та Анджей Шептицький з Інституту міжнародних відносин Варшавського університету.

"Таких пам'ятників не повинно бути. Я не вбачаю у цьому символічному відображенні поваги до жертв Волинської трагедії. І справа тут не в тому, що нам не треба сміливо і відверто говорити про ці події. Ми просто не можемо оперувати негативними і ненависними культурними символами", - заявила Печинська-Наленч.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Німеччина спалила і вбила міліони поляків але поляки втерли соплі сидять. Росія розбила президентський літак поляки втерли соплі і сидять.....
Який це гидкий народ.
Відповісти
Зрівняв літак у Смоленську і Волинську різню. Там польська верхівка разом з льотчиками напилася, навіть літак посадити не могли. А тут - дійсно різня на Волині у лютому-липні 1943р. Нє, поляки таке не подарують.
Відповісти
це ти або п'яний, або слабий на голову! йди карту поляка отримуй, бидло!
Відповісти
поляки дурні на голову
Відповісти
І тут вуха кремля стирчать
Відповісти
ЖАХІТТЯ! ще нехватає роздроблених мізків та намотаних кишок! хворі на голову!
Відповісти
ПОЛЬСЬКІ ШОВІНІСТИ ніяк не вгамуються !
Відповісти
Прошу польських патріотів розшукати зниклу в ті роки сім"ю мого дядька, котрі вирушили з Волині до Польщі (детальніше: ел. видання газети "Волинь" № 998 від 13.10.2009 р.)
Відповісти
Польський орел з'їв хрест і кучу людей. Оце символізм. Їбан.ті на всю голову.
Відповісти
У скульптора очевидні проблеми з психікою - садист якийсь. Чомусь ніде в Польщі немає пам'ятників, які зображують офіцерів, розстріляних енкаведистами в Катині, або ж польське цивільне населення нищене будьонівцями під час наступу більшовиків на Варшаву у 1920 р. Схоже, польська вата остаточно взяла в рот путінську дудку... У нас он пам'ятники польським легіонерам пластуни доглядають, а тамтешні шовіністи похваляються як мостять дороги пам'ятниками українським воякам.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні