Нові господарі для Біма, перемога Нескореного і будинок атовцю: ТОП добрих новин Волині

0
-1
Нові господарі для Біма, перемога Нескореного і будинок атовцю: ТОП добрих новин Волині
Користувачі соцмереж часто закидають, що у волинських ЗМІ – надто багато негативу: інформації про аварії, смерті, трагедії, крадіжки, згвалування. Однак цьогоріч, попри скандали і «злі» новини, було чимало приємних моментів.

«Волинь24» підготувало добірку найпозитивніших новин року, котрі викликали резонанс серед волинян.

Волинський атовець, у якого згорів будинок, купив нове житло

Атовець Сергій Катеринюк, у якого згорів будинок у волинському селі Березолуки, купив нове житло за кошти, зібрані флешмобом 12 каналу.

Нагадаємо, аби родина мала дах над головою - команда 12 каналу на чолі з керівником Володимиром Пащенком започаткували благодійний флешмоб – «Зроби добро за 12 годин».

У результаті вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень. І тепер у родини Катеринюків знову є власний будинок. Житло придбали у селі Любче, неподалік Березолук. Великий сад, 39 соток землі, та дім з просторими кімнатами.

Луцького пса Біма прилаштували у родину

Пес Бім, який жив у центрі Луцька, тепер має родину. Собака житиме у селі під Луцьком.

Нагадаємо, Біма забрали до притулку, бо на нього поскаржились люди, дехто навіть грозився отруїти пса. Згодом його прилаштували у родину, яка живе біля Луцька. Свого часу у сім’ї був дуже схожий пес, але він втік. Сумували за улюбленцем усі – і дорослі, і діти, тому власне сім’я і наважилась на те, щоб взяти Біма.

Варто додати, що провідати Біма у новій родині поїхала ціла делегація з мерії Луцька – двоє заступників Луцького міського голови разом з директором комунального підприємства «Ласка», за що їх потролили користувачі Фейсбуку.

Лучанин виборов бронзу на «Іграх Нескорених»

Луцький поліцейський показав 3-й результат у секторі для штовхання ядра на легкоатлетичних змаганнях у Торонто. Це перша в історії медаль України, яка вперше брала участь у «Іграх Нескорених».

Поліцейський Сергій Торчинський зазначив, що був здивований теплим прийомом діаспори України у Торонто:

«Нас зразу попередили, що нас чекають, з нетерпінням чекають. При виході з аеропорту нас чекало дуже багато людей. Ми разом заспівали гімн».

Поділився Нескорений і враженнями від змагань та секретом перемоги.

«Настроювався, переживав, щоб не заснути, бо інший часовий пояс. До змагань я не знав учасників, тому дивився, приглядався хто є хто. Починалося все для мене на «Іграх Нескорених» не найкраще. Перша-друга спроби були млявенькі, але мене підбадьорили. Я пішов на третє коло і ця спроба виставила мене на третє місце.

Найбільше мене здивувала підтримка українців. Я перевиконав свої можливості, здобув медаль і показав свій найкращий результат завдяки підтримці команди і діаспори», - розповів він.

Луцьке подружжя всиновило хлопчика-сироту, якого залишили в інфекційній лікарні

Важкохворого Максима Братчука, якого залишии в інфекційній лікарні вихователі дитбудинку, всиновили.

Нагадаємо, у Луцьку інфекційну лікарню привезли та покинули однорічного хлопчика з дитячого будинку. Зі слів медиків, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія.

За кілька місяців дитину вирішила всиновити родина відомого волинського спортсмена Вадима Коцаги. Сім’я активно займається реабілітацією Максимка і часто ділиться його успіхами. Попри перестороги лікарів, малюк навчився не лише тримати голову, а й самостійно сидіти, їсти, з радістю грається з братами і вчиться новому.

У центрі Луцька запрацював фонтан з підсвіткою

На розі вулиць Лесі Українки і Кривий Вал у суботу, 6 травня запрацював новий фонтан з підсвіткою, який встановили тут торік під час реконструкції.

Згідно з кошторисом реконструкції, встановлення цього фонтану коштувало бюджету близько 600 тисяч гривень.

Це – так званий «сухий» фонтан. Традиційно «сухими» називають фонтани, які вмонтовують в площину тротуару. Такі фонтани не вимагають спеціального резервуару для збору води, і в час, коли не працюють, не створюють перешкод для перехожих. «Висихаючи», вони стають просто частиною тротуару.

Мама з хлопчиком, якого покинули у луцькому дитбудинку через ремонт, переїхала у Чернівці

Віктор Кошкарян та Ольга Міщук, не маючи нормальних умов проживання, віддали дворічного сина до дитбудинку. Небайдужа лучанка помітила Максимка в інфекційній лікарні, куди він втрапив, бо захворів. Жити з дитиною молоді батьки не мають де.

Певний час сім'я мешкала на квартирі, через скруту змушена була повернутися до батьківської хати, яка в жахливому стані.

Після резонансу Ользі Міщук разом з дворічним сином запропонували деякий час пожити у соціальному центрі для матері та дитини «Мрія Марти», що у Чернівцях. Допомогу луцькій родині запропонувала засновниця центру благодійниця Марта Левченко. Батькові Вікторові Кошкаряну запропонували роботу.

«Це не подвиг, це – нормально»: Степан Івахів відкрив сучасний спорткомплекс у рідному селі

Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» на малій батьківщині Івахіва – у селі Андріївка Буського району Львівської області – звів сучасний спортивний комплекс.

Урочисте відкриття об’єкту в Андріївці відбулося у неділю, 15 жовтня.

Новий спортивний об’єкт Андріївки – це не лише футбольне поле з професійним покриттям розміром 42 на 64 метри. А й бігові доріжки загальною довжиною 296 метрів, яма для стрибків і професійний майданчик для гри у баскетбол і волейбол.

Баскетбольно-волейбольний майданчик має професійне спеціальне м’яке покриття. А площа штучного трав’яного покриття на стадіоні – 2700 квадратних метрів.

Вартість спорудження комплексу – близько п’яти мільйонів гривень. Його зводила будівельна компанія "Крайд". Її директор Олександр Наумчук повідомив, що спорткомплекс спорудили за стандартами УЄФА.

У школі на Волині дістали послання учнів, яке пролежало у стіні 50 років

У школі-гімназії села Підгайці Луцького району дістали капсулу з посланням школярам, яку заклали під час будівництва навчального закладу: 50 років тому.

Що саме вмуровано у стіну приміщення школи, не знав ніхто. На табличці, що прикривала капсулу, - напис «Вскрыть в 2017 году».

Як виявилося, капсула, що пролежала у стіні 50 років, - скляна і з двох боків залита смолою. Усередині капсули знайшли звернення записане на плівку (щоправда, невідомо, чи вдасться його проглянути).

Також дістали гроші: щоб у 2017-му побачили, якими вони на той час були (це металевий карбованець і дрібніші копійки). І найцікавіше – лист у дусі епохи СССР.

До Луцька привезли ікону, що зцілює

У Луцьк у листопаді привезли ікону Богородиці «Всецариця», яка може зцілювати.

Ікона - копія відомого афонського чудотворного образа, який передали для богомілля зі Львова. За час перебування реліквії в Україні зафіксовано 25 зцілень від онкозахворювань.

Дитину витягли з-під води і врятували від клінічної смерті

У селі Ківерцівського району 20 березня медикам «швидкої» вдалося врятувати 2,5-річну дитину, яка не менше 10 хвилин була під водою.

Дитина повернулася до життя після 40 хвилин реанімаційних заходів.

Помічник Степана Івахіва у Шацьку «порвав зал» оригінальним освідченням Тоні Матвієнко

Помічник нардепа Степана Івахіва Денис П'ятигорець оригінально виконав прохання співака Арсена Мірзояна, передавши зізнання у коханні співачці Тоні Матвієнко на святковому концерті у Шацьку.

"Я не тільки помічник Івахіва, а й друг чоловіка Тоні - Арсена Мірзояна. І коли Арсен дізнався, що Тоня співатиме у Шацьку, він попросив передати їй такі слова. І зробити це на коліні" - сказав він.

Після цих слів П’ятигорець опустився на одне коліно, взяв оберемок квітів і сказав:

"Кохана моя дружино. Через наші тісні концертні графіки я не часто дарую тобі квіти. Але завдяки моїм шацьким друзям, я маю можливість подарувати їх тобі на сцені. Я дуже тебе люблю. Дякую, що ти в мене є".

Такий вчинок П’ятигорця зірвав бурхливі оплески і овації глядачів.

Вулиці Луцька патрулюватимуть півсотні нових поліцейських

У Луцьку 46 нових патрульних поліцейських прийняли присягу.

Подія відбулася у вівторок, 19 грудня.

Серед новобранців – 37 чоловіків та 9 жінок. Ще 60 майбутніх поліцейських нині навчаються на базі в Сокиричах.

У Луцьку на березі Сапалаївки облаштують сучасний пляж

У Луцьку товариство з обмеженою відповідальністю «Казкова оселя» виступило з ініціативою за власні кошти облаштувати заплаву річки Сапалаївка в районі вулиці В’ячеслава Чорновола.

Проектом передбачене облаштування пішохідної зони, пляжної зони, вуличного освітлення, спортивних та дитячих майданчиків, майданчиків для відпочинку, пірсів для риболовлі, а також ландшафтної водойми.

Облаштувати нову відпочинкову зону планують впродовж 2018-2019 років. На реалізацію проекту витратять близько 8 мільйонів гривень.


Підготувала Надія МІЩУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні