З Волині відправили по Україні більше 50 тисяч ялинок. ВІДЕО

0
-8
З Волині відправили по Україні більше 50 тисяч ялинок. ВІДЕО
Волинь - серед рекордсменів-постачальників ялинок по всій Україні. Уже відправили понад 50 тисяч новорічних дерев.

Загалом пропонують вісім видів новорічних дерев. Кажуть, що волиняни віддають перевагу ялинкам, у південні області везуть переважно сосни. Адже вони стійкіші до температурних коливань, - йдеться у сюжеті "Подробности" на Інтері.

"Від сосни звичайної вона відрізняється довжиною хвої, в неї більше мутовок і коли формується шишка на сосні, в неї набагато більше шишок", - каже головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського управління лісового та мисливського господарства Володимир Неводнічик.

Коштують ялинки в горщиках від 300 гривень. Зрізані деревця - дешевші.

"Хвойні дерева, такі як ялина звичайна і ялиця біла у віці до 10 років дають незначний приріст. Якщо подивитися на приріст річний, то тут 10-15 см", - каже Володимир Неводнічик.

Зараз в області на плантаціях росте більш ніж півтора мільйона ялин. На цій ділянці - п'ятирічні деревця. Їх уже починають зрізати на продаж. Вибирають найпринадніші.

Вже навесні на місце зрізаних висадять нові саджанці.

"Зусиль потребує. Треба сказати, перший рік треба робити догляд. Проходимо сапкою, потім косою. Порядка 4-5 доглядів треба зробити, щоби не заростало!" - розповідає лісничий Сокиричівського лісництва Леонід Чубела.

Уже зараз волинські лісники реалізували майже 50 тисяч зелених красунь. А що ближче до свят - попит зростатиме. Ціна стартує від 40 гривень за деревце. Вартість залежить від розміру та виду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні